A fa ablakokat nagyon sokan azért választják otthonukra, mert az ilyen típusú nyílászárók sokkal természetesebb, barátságosabb és melegebb érzetet biztosítanak az egész lakás számára.

Rengetegen azonban fenntartásokkal kezelik a fa ablakokat, hiszen bizonyára még mindenkiben élénken élnek azok a néhány évtizeddel ezelőtt gyártott nyílászárók emlékei, amelyek csukott állapotban is képesek voltak átengedni a szelet vagy a hideget.

A modern fa ablakok esetében azonban fontos kiemelni, hogy ilyesmiről már egyáltalán nem beszélhetünk!

A manapság gyártott fa ablakok ugyanis a minőség tekintetében szinte teljesen megegyeznek a műanyag nyílászárókkal, miközben az árkategória kapcsán sincs drasztikus különbség közöttük, hiszen az olcsóság a műanyag esetén is többnyire silány minőséggel párosul. Egy mai fa nyílászáró rendszerint már kettős szárnyban körbefuttatott gumitömítéssel és huzat- biztos vasalással rendelkezik, ami kétrétegű hőszigetelő üveggel, valamint hő-hídmentes üvegperemmel ellátva kis túlzással tökéletes szigetelést biztosít otthonunk számára.

Akárcsak a műanyagok, úgy természetesen a fa ablakok is többféle típusban, színben és alapanyagban érhetők el, ezáltal készülhetnek a legkülönb fenyőfélékből – például lucból vagy vörösfenyőből –, de akár tölgyfából is. A hagyományos típushoz mérten egy fa ablak mindemellett számtalan extrával és erősítéssel is ellátható, aminek köszönhetően egy ilyen természetes alapanyagból készült nyílászáró a szigetelési tulajdonságok és a tartósság tekintetében köröket verhet műanyag társaira – noha hangsúlyozandó, hogy egyik sem jobb a másiknál, mindegyik típusnak van ellenfele a maga kategóriájában.

Általános tévhitek a fa ablakok kapcsán:

  • A fa ablakok nem feltétlenül drágábbak a műanyag nyílászáróknál, noha az árat számtalan tényező meghatározhatja, illetve növelheti.
  • A fából készült ablakok többrétegű felületkezeléssel rendelkeznek, ezáltal az erős napsugárzásból fakadó UV-sugarak sem tudják kikezdeni őket.
  • Szigetelőképességük semmivel sem rosszabb, mint a műanyagoké, a többrétegű szigetelőanyagok és a speciális üvegek ugyanis teljesen hasonló hatást tudnak kifejteni.
  • A fa ablakok is elérhetők többféle színben, de a legtöbb esetben natúr famintázattal kerülnek forgalomba, beépítés után viszont szabadon átfesthetők, kezelhetők.
  • Nem csak szabvány méretekben rendelhetők, hanem akár egyénileg is elkészíthetők!
Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák