A műanyag nyílászárók elterjedése az utóbbi évek és évtizedek során rohamosan megnövekedett, aminek a hátterében az áll, hogy az emberek felfedezték: alacsony áron is hozzájuthatnak olyan páratlan minőségű és tartós ablakokhoz, illetve ajtókhoz, amelyek ráadásul még a hang- és hőszigetelés szempontjából is a csúcskategóriához sorolhatók.

A műanyag nyílászáróknak természetesen számtalan típusa létezik, éppen ezért a középkategóriás, olcsóbb termékek mellett megtalálhatjuk azokat a fajtákat, amelyek a legmagasabb igényeket is képesek kielégíteni.

A műanyag nyílászárókat ugyanakkor nemcsak az ár kapcsán lehetséges megkülönböztetni egymástól, hovatovább így szabad a legkevésbé különbséget tenni közöttük, hiszen minden egyes ablak és ajtó esetén rendkívül fontos a hőszigetelési tulajdonság. Ezt a műanyag ablakok esetén az ablaküvegek vastagsága és száma mellett az ütközőtömítéses rendszerek-, valamint a kamrás profilok mértéke és mennyisége határozza meg.

Minél több és nagyobb ugyanis a hőszigetelő kamra egy nyílászáró tömörnek hitt keretében, illetve minél több körbefutó tömítés halad a záródó felületen, annál jobb hőszigetelési tulajdonságok várnak majd ránk.

A többkamrás rendszerek és a speciális hőszigetelésű üvegek alkalmazása ráadásul nemcsak a kellemes belső klíma kialakítása miatt nagyon fontos, hanem azért is, mert az efféle nyílászárók kitűnő hangszigetelő képességgel is rendelkeznek.

A műanyag nyílászárók esetén fontos mindemellett, hogy igényelhetők különféle masszívabb kivitelezésű típusok is, ezáltal a széles profillal és acélerősítéssel ellátott ablakok és ajtók például sokkal erősebbnek tekinthetők, mint a hagyományos változatok.

Általános tévhitek a műanyag ablakok kapcsán:

  • Egy műanyag ablak élettartama semmivel sem kevesebb, mint egy fából készült nyílászáróé.
  • Nem csak fehér színben kérhetők, hanem a szivárvány szinte minden árnyalatában, sőt famintázattal is.
  • UV-stabil alapanyaguknak köszönhetően a műanyag ablakokat az erős napsütés sem kezdi ki.
  • A műanyag ablakok nem csak szabvány méretben érhetők el, hanem speciális, egyéni méretekkel is gyárthatók.
  • A műanyag nyílászárók rendkívül biztonságosak, nem sérülékenyebbek, mint a fa, hovatovább javításuk gyakran egyszerűbb és olcsóbb is.
Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák