Kedves Ügyfeleink! Május 23. és június 5. között fejlesztési munkálatok miatt korlátozottan vagyunk elérhetőek.
A vászon roletta az egyik legáltalánosabb árnyékolástechnikai kiegészítő, amely nem csak klasszikus, hanem hatásos és olcsó megoldás is abban az esetben, ha szeretnénk megvédeni lakásunkat a kintről beáramló napfénytől vagy a kíváncsi tekintetektől.

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

A vászon roletta működési elve rendkívül egyszerű – akár rugós, akár gyöngyláncos működtetésű változatról beszélünk –, az árnyékolási feladatokat elvégző vászon ugyanis minden esetben egy alumínium tengelyre tekeredik fel, méghozzá a formatartás és a gyűrődésmentesség elérésnek érdekében folyamatos ellenállással.

A vászon roletták számtalan színben és anyagból elérhetők, ezáltal bármilyen lakás vagy helyiség stílusához és hangulatához találhatunk megfelelő változatot, de amennyiben a fényáteresztés vagy a fényzárás a legfontosabb szempont, abban az esetben is rengeteg lehetőségünk lesz a válogatásra.

A vászon roletta típusai

A vászon roletta többféle típusát különböztethetjük meg egymástól, így a hagyományos változatok mellett ilyen a tokozott vászon roletta, amely kizárólag függőleges nyílászárókon alkalmazható. Előnye, hogy speciális vezetősínjének köszönhetően majdnem teljes és tökéletes fényzárást biztosít abban az esetben, ha megfelelő textilt választunk hozzá. A vászon roletta egy speciális változata még a tetőtéri roletta, amely a ferde síkban elhelyezett tetőablakokhoz ideális választás, hiszen folyamatos feszítést eredményező rugós szerkezete az árnyékoló vásznat nem hagyja meghasasodni, így akár még erősen megdöntött állapotban is megfelelően feszes marad – ergo képes ellátni feladatát.

A vászon roletta motorizálhatósága

A vászon roletták egyes típusai nem csak kézi erővel, manuálisan működtethetők, hanem motorizálhatók is, ezáltal lehetőségünk van akár egy falra szerelt konzollal, akár egy távirányítóval vezérelni őket. Ilyen esetben érdemes egy felújításhoz igazítani a motorizálást, vagy már otthonunk építésekor úgy tervezni, hogy az elektromos vezetékek a nyílászáróknál a rendelkezésre álljanak. Nagyon fontos, hogy nem minden roletta motorizálható – így az ablakszárnyakra telepítettek esetén például erre nincs lehetőségünk –, de amennyiben mégis az automatizálás mellett döntünk, rengeteg lehetőségünk lesz árnyékolóink kényelmes üzemeltetése mellett azok programozhatóságára is.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák