3 hasznos dolog, amit jó, ha tudsz a zsaluziáról

2018-07-05
Csancsa árnyékolástechnika

A nyílászárók kültéri árnyékolásában a zsaluzia az egyik legmodernebb és legsokoldalúbb megoldás. Bár hazánkban még mindig a redőnyök a legnépszerűbbek, azonban érezhetően egyre többen fedezik fel maguknak alternatívaként ezt a terméket, ami nem meglepő. A zsaluzia ugyanis ugyanolyan masszív és tartós árnyékoló, ellenben lényegesen nagyobb fényszabályozást kínál, ami mellett hang- és hőszigetelő képességét, hovatovább vagyonvédelmi lehetőségeit is érdemes kiemelni a motorizálás, valamint az automatizálás mellett.

3 hasznos dolog, amit jó, ha tudsz a zsaluziáról

Összességében kijelenthetjük, hogy a zsaluziáról még mindig nagyon sok téves információ terjed az emberek között, de jelentősebb probléma, hogy speciális tulajdonságairól szinte alig találni információt az interneten. Ezért döntöttünk úgy, hogy összegyűjtjük a három leghasznosabb dolgot, ami egyáltalán nem általános, de mégis jó, ha tudunk róluk a kültéri árnyékoló kapcsán.

1. A zsaluzia is párásodhat!

A redőnyöknél egészen általános a hűvösebb és nyálkásabb időszakokban, de a zsaluziáról a nyitottabb megoldás miatt csak kevesen tudják, hogy ugyanúgy hajlamos a párásodásra, ha nem figyelünk oda. Fűtött lakás esetén a bukón hagyott nyílászárók mellett például nemcsak az ablak felületén, hanem az árnyékolón is megjelenhet pára, ami főként a téli időszakban, fagypont alatti hőmérsékletek idején okozhat problémát, hiszen a jégképződés bár a lamellát nem károsítja, a mozgó szerkezeteket azonban már elronthatja, ha nem vesszük észre időben, és erőltetni kezdjük. Amennyiben párát tapasztalunk, egyszerű száraz ronggyal töröljük át a felületet, és nem lesz probléma.

2. Nem nyújt kiesés elleni védelmet!

Egyetlen kültéri árnyékoló, így természetesen a zsaluzia sem nyújt kiesés elleni védelmet, tehát nem helyettesítheti az ebből a célból rendszeresített biztonsági rácsokat. Bár a zsaluzia egy rendkívül masszív szerkezet, főleg a vakolható tokos változatok beépítése rendkívül szilárd, azonban nem arra tervezték őket, hogy például egy kisgyermek belecsimpaszkodjon, vagy biztonságot jelentsen számára a kieséstől. (Annak ellenére sem, hogy nagy valószínűséggel egy néhány kilós gyermeket elméletileg meg kell tartania!) Akár emeleti, akár földszinti lakásról van tehát szó, biztonsági rács hiányában soha ne engedjünk kisgyermeket nyitott ablakhoz még akkor sem, ha az árnyékoló le van eresztve.

3 hasznos dolog, amit jó, ha tudsz a zsaluziáról

3. Télen is hasznos lehet!

A legtöbb árnyékolót általában azért vásárolják, hogy a nagy nyári melegben kellemesen hűvösen tartsa a lakást, illetve védelmet nyújtson privát szféránknak napközben és esténként egyaránt. Sokan bele sem gondolnak azonban abba, hogy a zsaluziák a téli időszakban is nagy segítséget nyújthatnak, és nemcsak az árnyékolásban, hanem például a nyílászárók szigetelésének megsegítésében egyaránt. A teljesen leeresztett zsaluzia behajtott lamellákkal ugyanis gyakorlatilag egy extra réteget képez az ablak előtt, ezáltal sem a szél, sem a nagy hideg nem éri közvetlenül a nyílászáró tokját és üvegét, emiatt pedig segít abban, hogy otthonunk még a leghidegebb időszakokban is megtartsa a kellemes belső hőmérsékletet, ami nemcsak komfortérzetünk tekintetében lényeges, hanem példának okáért még a rezsiköltségeinken is megmutatkozik majd.

3 hasznos dolog, amit jó, ha tudsz a zsaluziáról
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák