A napellenző egy rendkívül hasznos, nem mellesleg pedig esztétikus kiegészítője lehet bármilyen családi ház teraszának, kertjének vagy erkélyének, hiszen a kellemes színekben elérhető és barátságos összehatást keltő szerkezet a legjobb alternatívának tekinthető a kültéri árnyékolás kapcsán. A legtöbb napellenző alapesetben könnyített alumínium vázszerkezettel, valamint UV-védelemmel ellátott ponyvával rendelkezik, ami mindemellett nagyon jól taszítja magától a szennyeződéseket, ezáltal öntisztuló folyamatain túl védelmet biztosít a penészesedés ellen is. A napellenzők jellemzően könnyedén vezérelhetők kézzel, egyfajta kurblis tekerő szerkezet által, de motorizált működtetése is megvalósítható az igényeknek megfelelően.

Még több információ és típusválaszték a Napellenzővilág oldalunkon, mely kifejezetten a napellenzővel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

Napellenző termékek

Csuklókaros napellenző

A csuklókaros napellenző az egyik legjobb árnyékolástechnikai megoldás abban az esetben, ha családi házak kerti kiülőihez, erkélyeihez keresünk egy olyan könnyen működtethető szerkezetet, amely még a legnagyobb nyári melegben is kellemes árnyékot és hűvöset biztosít. Részletek

Függőleges napellenző

A függőleges napellenző egy jelenleg még nem túl elterjedt, ámde rendkívül hatásos ponyvás árnyékoló, amely a rolettákhoz hasonló formában és működési elven kínál megbízható kültéri védelmet a nagy meleg és a káros UV sugarak ellen. Részletek

Télikert árnyékoló

A télikert, a pergolák és a különféle zárt, vagy részben zárt teraszok megfelelő árnyékolása egész évben rendkívül fontos feladat főként abban az esetben, ha rengeteg speciális fényigényű növénnyel rendelkezünk. Részletek

Napellenző bemutatása

A napellenző gyakorlati haszna

A napellenző – ahogyan neve is mutatja – elsődlegesen a napsugárzás kellemetlen hatásai, így a káros UV-sugarak ellen nyújt kiváló védelmet, de mindezen felül további gyakorlati hasznát is kiélvezhetjük. Ennek megfelelően például megvédhetjük vele magunkat vagy az adott helyiségrészt a kisebb esőktől, a széltől, de mindemellett részben még a zajtól is. Amennyiben a napellenző nem magánszemélyek számára kerül felépítésre, hanem egy étteremnek vagy egyéb üzlethelyiségnek, abban az esetben az árnyékoló kiváló reklámfelület is lehet, hovatovább a legmelegebb napokon maga az árnyékban elfogyasztható étel, ital, illetve a pihenés tudata óriási vevőcsalogatóként is funkcionál.

Egy jól kiválasztott és megfelelően felszerelt napellenző lehetőséget biztosít arra, hogy akár még a legnagyobb nyári kánikulák idején is bőven 30 Celsius fok alatt tartsa árnyékában a hőmérsékletet, ezáltal a nagy melegek könnyedén elviselhetők alatta, ami ideális kisgyermekes családoknak, idősebb embereknek, vagy szív- és érrendszeri problémáktól szenvedőknek.

Egy napellenző alatt hűsölni mindemellett rendkívül kellemes élmény jelent, ezáltal összegyűlhet alatta a család egy közös ebédre, de ha csak egy kis hűvösben szeretnénk nyugodtan olvasgatni, akkor sem csalódunk ezen árnyékoló-típus képességében. Arról nem is beszélve, hogy a rengeteg különféle anyagmintának köszönhetően bárki megtalálhatja az ízléséhez vagy az aktuális trendekhez igazodó fajtát, legyen szó akár egyszínűről, akár ilyen- olyan csíkos alapanyagokról.

A napellenző szerkezetéről és mozgatásáról

A napellenző jellemzően a felfogató konzolokon túl egy sajátos billentő szerkezettel, valamint a különféle méretekkel rendelkező karprofilokkal rendelkezik – természetesen az egyéb kisebb alkatrészeken és a ráhúzható ponyván túl, amelyet a redőnyökhöz hasonló formában tekerhetünk fel egy védett perem, általában egy kisebb alumínium védőtető alá.

Napellenző referenciáinkhoz való továbblépéshez kattintson a képre!

A napellenző mozgatása alapesetben kétféle módon történhet. Az olcsóbb módszer a klasszikusnak tekinthető hajtókaros megoldás, aminek részeként egy speciális kurbli révén tekerhetjük ki-, illetve be a ponyvát. Lényegesen kényelmesebb és egyre inkább elterjedtebb azonban a napellenző kapcsán a motorizálás, aminek részeként egy megfelelő vezérlő által gombnyomásra tudjuk mozgatni az árnyékoló szerkezetét, sőt mi több, a fejlettebb modellek már szél- és fényérzékelő automatizmusokkal is el vannak látva, amelyek révén az árnyékolót könnyedén megvédhetjük az időjárás viszontagságaitól akkor is, ha éppen nem tartózkodunk otthon.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák