A napellenző egy rendkívül hasznos, nem mellesleg pedig esztétikus kiegészítője lehet bármilyen családi ház teraszának, kertjének vagy erkélyének, hiszen a kellemes színekben elérhető és barátságos összehatást keltő szerkezet a legjobb alternatívának tekinthető a kültéri árnyékolás kapcsán. A legtöbb napellenző alapesetben könnyített alumínium vázszerkezettel, valamint UV-védelemmel ellátott ponyvával rendelkezik, ami mindemellett nagyon jól taszítja magától a szennyeződéseket, ezáltal öntisztuló folyamatain túl védelmet biztosít a penészesedés ellen is. A napellenzők jellemzően könnyedén vezérelhetők kézzel, egyfajta kurblis tekerő szerkezet által, de motorizált működtetése is megvalósítható az igényeknek megfelelően.

Napellenző termékek

Csuklókaros napellenző

A csuklókaros napellenző az egyik legjobb árnyékolástechnikai megoldás abban az esetben, ha családi házak kerti kiülőihez, erkélyeihez keresünk egy olyan könnyen működtethető szerkezetet, amely még a legnagyobb nyári melegben is kellemes árnyékot és hűvöset biztosít. Részletek

Függőleges napellenző

A függőleges napellenző egy jelenleg még nem túl elterjedt, ámde rendkívül hatásos ponyvás árnyékoló, amely a rolettákhoz hasonló formában és működési elven kínál megbízható kültéri védelmet a nagy meleg és a káros UV sugarak ellen. Részletek

Télikert árnyékoló

A télikert, a pergolák és a különféle zárt, vagy részben zárt teraszok megfelelő árnyékolása egész évben rendkívül fontos feladat főként abban az esetben, ha rengeteg speciális fényigényű növénnyel rendelkezünk. Részletek

Napellenző bemutatása

A napellenző gyakorlati haszna

A napellenző – ahogyan neve is mutatja – elsődlegesen a napsugárzás kellemetlen hatásai, így a káros UV-sugarak ellen nyújt kiváló védelmet, de mindezen felül további gyakorlati hasznát is kiélvezhetjük. Ennek megfelelően például megvédhetjük vele magunkat vagy az adott helyiségrészt a kisebb esőktől, a széltől, de mindemellett részben még a zajtól is. Amennyiben a napellenző nem magánszemélyek számára kerül felépítésre, hanem egy étteremnek vagy egyéb üzlethelyiségnek, abban az esetben az árnyékoló kiváló reklámfelület is lehet, hovatovább a legmelegebb napokon maga az árnyékban elfogyasztható étel, ital, illetve a pihenés tudata óriási vevőcsalogatóként is funkcionál.

Egy jól kiválasztott és megfelelően felszerelt napellenző lehetőséget biztosít arra, hogy akár még a legnagyobb nyári kánikulák idején is bőven 30 Celsius fok alatt tartsa árnyékában a hőmérsékletet, ezáltal a nagy melegek könnyedén elviselhetők alatta, ami ideális kisgyermekes családoknak, idősebb embereknek, vagy szív- és érrendszeri problémáktól szenvedőknek.

Egy napellenző alatt hűsölni mindemellett rendkívül kellemes élmény jelent, ezáltal összegyűlhet alatta a család egy közös ebédre, de ha csak egy kis hűvösben szeretnénk nyugodtan olvasgatni, akkor sem csalódunk ezen árnyékoló-típus képességében. Arról nem is beszélve, hogy a rengeteg különféle anyagmintának köszönhetően bárki megtalálhatja az ízléséhez vagy az aktuális trendekhez igazodó fajtát, legyen szó akár egyszínűről, akár ilyen- olyan csíkos alapanyagokról.

A napellenző szerkezetéről és mozgatásáról

A napellenző jellemzően a felfogató konzolokon túl egy sajátos billentő szerkezettel, valamint a különféle méretekkel rendelkező karprofilokkal rendelkezik – természetesen az egyéb kisebb alkatrészeken és a ráhúzható ponyván túl, amelyet a redőnyökhöz hasonló formában tekerhetünk fel egy védett perem, általában egy kisebb alumínium védőtető alá.

A napellenző mozgatása alapesetben kétféle módon történhet. Az olcsóbb módszer a klasszikusnak tekinthető hajtókaros megoldás, aminek részeként egy speciális kurbli révén tekerhetjük ki-, illetve be a ponyvát. Lényegesen kényelmesebb és egyre inkább elterjedtebb azonban a napellenző kapcsán a motorizálás, aminek részeként egy megfelelő vezérlő által gombnyomásra tudjuk mozgatni az árnyékoló szerkezetét, sőt mi több, a fejlettebb modellek már szél- és fényérzékelő automatizmusokkal is el vannak látva, amelyek révén az árnyékolót könnyedén megvédhetjük az időjárás viszontagságaitól akkor is, ha éppen nem tartózkodunk otthon.

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák