Kültéri vászon árnyékoló

Amennyiben a hagyományos redőny túl átlagos, a szúnyogháló pedig túl kevés, és tetszik a textil napellenzők barátságos kialakítása, akkor a kültéri vászon árnyékoló számunkra is a legjobb választás lesz abban az esetben, ha szeretnénk megvédeni otthonunkat, irodánkat vagy nyaralónkat a napsugaraktól és akár még a rovaroktól is egyszerre.

Kültéri vászon árnyékoló termékek

Kültéri vászon árnyékoló sínes

A sínes kültéri vászon árnyékoló az egyik legjobb megoldás a délre néző ablakok, vagy jelentős méretű üvegfelületek tökéletes külső árnyékolására a legnagyobb kánikulák idején, de akár más évszakokban is a kellemes hőérzet biztosítására. Részletek

Kültéri vászon árnyékoló zippzáros

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló az egyik legjobb megoldás abban az esetben, ha szeretnénk ablakaink, vagy nagyobb üvegfelületeink számára megfelelő árnyékolást biztosítani az év minden időszakában. Részletek

Tetőtéri árnyékoló

A kültéri vászon árnyékolók tetőtéri változatai lehetővé teszik, hogy ne csak függőlegesen elhelyezkedő nyílászárók esetében alkalmazhassuk őket, hanem akár döntött, tetőtéri ablakoknál is élvezhessük a megoldás előnyeit. Részletek

Kültéri vászon árnyékoló bemutatása

Mikor és miért jó egy kültéri vászon árnyékoló?

A kültéri vászon árnyékoló kis túlzással olyan, és ugyanúgy működik, mint egy redőny, csak a kemény műanyag- vagy alumíniumlécek helyett egy kellemes és barátságos hatást keltő vászonanyag biztosítja a külső árnyékolást télen és nyáron egyaránt. Mivel egy ilyen kiegészítő képes tökéletesen megszűrni a kintről beáramló napsugárzást, ezért segítséget nyújtanak a belső terek indokolatlan vagy túlzott felmelegedésében, amitől otthonunk a legnagyobb kánikulák idején is sokkal élhetőbbé válik.

Egy megfelelő kültéri vászon árnyékoló nagy előnye, hogy bizonyos típusai nem csak a napsugárzástól védik meg otthonunkat, hanem egyedülálló módon erős, UV-álló textilanyagának köszönhetően még a szelet és a rovarokat is távol tartja lakásunktól, miközben a megfelelő változat kiválasztásával akár még részleges átláthatóságot is biztosít.

A kültéri vászon árnyékolók elemei és típusai

A kültéri vászon árnyékolók rendszerint erős, sajtolt alumínium profilokból készülnek, méghozzá egy a redőnyhöz hasonló, speciális tengellyel, amelyre a szövetet könnyedén feltekercselhetjük. Ezen felül a kérdéses árnyékoló oldalirányban egy a szövethez kialakított sínszerkezettel rendelkezik, ami a leeresztés és a felhúzás gördülékenységét biztosítja, valamint azt is, hogy erősebb széllökések esetén a vászonban se essen kár.

A kültéri vászon árnyékolók kétféle típusban kaphatók, ezáltal a redőnyökhöz hasonlóan külső- és vakolható tokos változatban is. A külső tokos verzió egy esztétikusabb kialakítású megoldás, amely utólagos beépítés esetén a helykihasználás tekintetében a legjobb alternatíva.

A vakolható változatot kizárólag új beépítésénél vagy felújításnál lehet alkalmazni, segítségével pedig meggátolható, hogy az épület vonalaiban ne keletkezzen semmiféle törés, hiszen ilyen megoldás esetén akár még a lefutókat is be lehet burkolni.

Az árnyékolók mozgatása szintén a redőnyökkel megegyező formában történhet, ezáltal manuálisan zsinórral, vagy egy speciális hajtókarral, illetve motorral. Utóbbi esetben választhatjuk a falra szerelt kapcsolóval ellátott alternatívát, ami egy jellemzően egyszerűbb szerkezet, valamint a lényegesen összetettebb és kényelmesebb távirányításút is, amellyel akár az ágy vagy a kanapé nyugalmából is mozgathatjuk árnyékolónkat. Programozhatóságának és automatizálhatóságának köszönhetően beállíthatunk rajta időzítőt, de a szél- és fényerő érzékelővel akár azt is automatikussá tehetjük, hogy túl erős szél, vagy kevés fény esetén magától feltekercselődjön, erős napfénynél pedig leengedjen.

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák