A kültéri vászon árnyékolók tetőtéri változatai lehetővé teszik, hogy ne csak függőlegesen elhelyezkedő nyílászárók esetében alkalmazhassuk őket, hanem akár döntött, tetőtéri ablakoknál is élvezhessük a megoldás előnyeit.

A tetőterek legnagyobb hátránya ugyanis, hogy még jól szigetelt tetőszerkezetek esetén is sokkal melegebbek, mint például a földszinti helyiségek, ezáltal a megfelelő árnyékolás gyakran kiemelten fontos lehet a megfelelő belső hőmérséklet szabályozásának érdekében.

Amennyiben tetőtéri ablakok kerültek beépítésre, abban az esetben azonban a tökéletes árnyékolás nem mindig valósítható meg belső alternatívákkal, így ilyenkor jó megoldás a kültéri vászon árnyékoló, amely a külső szerelésnek köszönhetően sokkal jobb védelmet garantál a felmelegedéssel szemben, mint például egy belső roletta. Hogy miért?

Nagyon egyszerű: a kültéri vászon árnyékolók nem a helyiség belsejében, hanem már a tetőn kívül képesek felfogni a napsugárzás melegét, ezáltal sem az ablak nem melegszik át drasztikusan, sem a lakás bútorai és berendezési tárgyai nem tudnak felmelegedni, mert nem jut be meleg napsugár és fény a falak közé. Ezzel nyáron nem csak csökkenthetjük a belső hőmérsékletet, hanem mindemellett a hűtés költségeit is lehetőségünk van minimalizálni általa.

A tetőtérre szánt kültéri vászon árnyékoló sajátosságai és működése

A kültéri vászon árnyékolók tetőtéri változatai rendszerint üvegszálas szövetből készülnek, amit a gyártók rendszerint egy speciális PVC réteggel vonnak be. Ennek megfelelően az árnyékoló nem csak kitűnően állja az időjárás viszontagságait, ezáltal a káros UV-sugarakat, az esőt, a szelet vagy a nagy hideget, hanem mindemellett képes ellenállni a szennyeződéseknek is.

A kültéri vászon árnyékolók tetőtérre szánt megoldásainak működtetése mindemellett kétféle módon történhet. Az olcsóbb és hagyományosabb alternatíva a manuális, kampóval történő mozgatás, ami kisebb ablakok esetén megfelelő alternatíva lehet, de nagyobb, vagy magasan elhelyezett nyílászáróknál nem jó megoldás.

Ilyenkor érdemes motorizálni a külső árnyékolókat, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílik gombnyomásra, távirányítóval irányítani a szerkezeteket, ezáltal a napszaknak megfelelően felhúzni, vagy leereszteni őket. Ennek a módszernek a legnagyobb előnye főként a kényelem, valamint az, hogy akár napelemmel is beszerelhető, aminek köszönhetően nincs szükség külön vezetékek bekötésére ahhoz, hogy az árnyékolót használni tudjuk.

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák