A kültéri vászon árnyékolók tetőtéri változatai lehetővé teszik, hogy ne csak függőlegesen elhelyezkedő nyílászárók esetében alkalmazhassuk őket, hanem akár döntött, tetőtéri ablakoknál is élvezhessük a megoldás előnyeit.

A tetőterek legnagyobb hátránya ugyanis, hogy még jól szigetelt tetőszerkezetek esetén is sokkal melegebbek, mint például a földszinti helyiségek, ezáltal a megfelelő árnyékolás gyakran kiemelten fontos lehet a megfelelő belső hőmérséklet szabályozásának érdekében.

Amennyiben tetőtéri ablakok kerültek beépítésre, abban az esetben azonban a tökéletes árnyékolás nem mindig valósítható meg belső alternatívákkal, így ilyenkor jó megoldás a kültéri vászon árnyékoló, amely a külső szerelésnek köszönhetően sokkal jobb védelmet garantál a felmelegedéssel szemben, mint például egy belső roletta. Hogy miért?

Nagyon egyszerű: a kültéri vászon árnyékolók nem a helyiség belsejében, hanem már a tetőn kívül képesek felfogni a napsugárzás melegét, ezáltal sem az ablak nem melegszik át drasztikusan, sem a lakás bútorai és berendezési tárgyai nem tudnak felmelegedni, mert nem jut be meleg napsugár és fény a falak közé. Ezzel nyáron nem csak csökkenthetjük a belső hőmérsékletet, hanem mindemellett a hűtés költségeit is lehetőségünk van minimalizálni általa.

A tetőtérre szánt kültéri vászon árnyékoló sajátosságai és működése

A kültéri vászon árnyékolók tetőtéri változatai rendszerint üvegszálas szövetből készülnek, amit a gyártók rendszerint egy speciális PVC réteggel vonnak be. Ennek megfelelően az árnyékoló nem csak kitűnően állja az időjárás viszontagságait, ezáltal a káros UV-sugarakat, az esőt, a szelet vagy a nagy hideget, hanem mindemellett képes ellenállni a szennyeződéseknek is.

A kültéri vászon árnyékolók tetőtérre szánt megoldásainak működtetése mindemellett kétféle módon történhet. Az olcsóbb és hagyományosabb alternatíva a manuális, kampóval történő mozgatás, ami kisebb ablakok esetén megfelelő alternatíva lehet, de nagyobb, vagy magasan elhelyezett nyílászáróknál nem jó megoldás.

Ilyenkor érdemes motorizálni a külső árnyékolókat, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílik gombnyomásra, távirányítóval irányítani a szerkezeteket, ezáltal a napszaknak megfelelően felhúzni, vagy leereszteni őket. Ennek a módszernek a legnagyobb előnye főként a kényelem, valamint az, hogy akár napelemmel is beszerelhető, aminek köszönhetően nincs szükség külön vezetékek bekötésére ahhoz, hogy az árnyékolót használni tudjuk.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák