A sínes kültéri vászon árnyékoló az egyik legjobb megoldás a délre néző ablakok, vagy jelentős méretű üvegfelületek tökéletes külső árnyékolására a legnagyobb kánikulák idején, de akár más évszakokban is a kellemes hőérzet biztosítására.

Ezzel a megoldással lehetőséget kapunk arra, hogy a nyári időszakban megakadályozzuk a lakásba jutó napsugarak által a belső terek felmelegedését, télen pedig elősegíthetjük, hogy ugyanezen napsugarak bejuthassanak, és kiegészíthessék a fűtést – csökkentve ezzel annak költségeit.

A sínes kültéri vászon árnyékoló sajátosságai

A sínes kültéri vászon árnyékoló tokszerkezete rendszerint sajtolt alumíniumból készül, végein csapokkal, amelyeket az oldalsínek fészkeibe illesztenek. Ezek a sínek segítik az árnyékoló vezetését speciális belső műanyagprofilokkal, amelyek a tekercselést is megtámogatják. A sínes kültéri vászon árnyékoló működtetését egy speciális, külön núttal ellátott tengely végzi, amely nem csak az árnyékoló ponyvájának feltekercselésében nyújt segítséget, hanem mindezen túl a feszesség megtartásában is.

A sínes kültéri vászon árnyékoló egy alsó sínnel is rendelkezik, amely szintén préselt alumíniumból készül, és egy erős acélrúd növeli a feszességét, amivel egyfajta zárást is biztosít az árnyékoló számára. A szerkezet mozgatását egyébiránt az oldalsó lefutó sínek segítik elő, amelyek speciális külső- és belső vezetősínekkel készülnek, és míg a külső változatuk alumíniumból, addig belsejük műanyagból kerül kialakításra.

Sínes kültéri vászon árnyékoló kétféle típusban

A sínes kültéri vászon árnyékolók kétféle típusban érhetők el, ezáltal választhatunk külső tokos rendszert, amely a legoptimálisabb helykihasználással rendelkezik, és utólag is könnyedén beépíthető szinte bármilyen nyílászáró kiegészítőjeként.

A másik a vakolható tokos változat, amelyet kizárólag egy újonnan épülő ház, illetve ablakcsere vagy homlokzati felújítás, esetleg szigetelés esetén érdemes választani, hiszen külön helyet kell hagyni a falban a lefutóknak, amelyek így teljesen beburkolhatók, eltűntethetők lesznek.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák