A cipzáras kültéri vászon árnyékoló az egyik legjobb megoldás abban az esetben, ha szeretnénk ablakaink, vagy nagyobb üvegfelületeink számára megfelelő árnyékolást biztosítani az év minden időszakában.

Egy ilyen kiegészítővel ugyanis nyáron megvédhetjük lakásunkat a kintről beáramló napsugaraktól – ezzel kellemesen hűvössé téve a belső hőmérsékletet –, télen pedig ennek az ellenkezőjét érhetjük el, és a fűtés hatékonyságát növelhetjük meg az ablakon beáramló napsugarak által.

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló sajátosságai

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló a működési elv tekintetében szinte teljesen megegyezik a hagyományos, sínes változatokkal, de nagy különbség, hogy a lefutó sín belsejében egy speciális cipzárvezető is elhelyezésre került. Ennek a gyakorlati haszna nem más, minthogy leeresztés után a vásznon elhelyezett műanyag cipzár tökéletesen összezár a sínnel, ami képes megakadályozni, hogy viharos időszakban vagy nagy szél esetén a vászon erős mozgásának hatására az árnyékoló kiugorjon a sínből, hiszen a ponyvát és a sínt egy erős cipzárszerkezet fogja össze.

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló nagy sokféle színű és változatú alapanyagból készülhet, ezáltal a különféle színes és mintás változatok mellett akár naphálóval is felszerelhető. Vannak olyan ponyvák, amelyek a fényt teljes egészében megszűrik, míg mások csak bizonyos százalékát, ezáltal mindenki megtalálhatja azt, ami az igényeihez a leginkább illeszkedik. Bizonyos típusok az árnyékolás mellett ráadásként még rovarvédelmet is garantálnak otthonunk számára.

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló mozgatása

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló mozgatása kétféleképpen történhet. Az egyik ilyen a hagyományos, kézi csigahajtóművel való tekercselés, ami egyszerű, de több árnyékoló vagy nagyobb felületek esetén rendkívül körülményes megoldás.

Ennek érdekében az efféle szerkezetek már kifejezetten jól motorizálhatók, amelyeket irányíthatunk kapcsolóval, de kényelmesen akár távirányítóval is.

Sőt mi több, a vászon árnyékoló nagyszerűen automatizálható, így például szél- vagy fényérzékelővel ellátva képes automatikusan leereszteni vagy feltekercselni magát a tökéletes árnyékolás, illetve a biztonság érdekében.
Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák