A függőleges napellenző egy jelenleg még nem túl elterjedt, ámde rendkívül hatásos ponyvás árnyékoló, amely a rolettákhoz hasonló formában és működési elven kínál megbízható kültéri védelmet a nagy meleg és a káros UV sugarak ellen.

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

Napellenző szerkezet színeink

ral_open

A szerkezet lelke egy úgynevezett pajzsos hengertartó, ami lehetővé teszi, hogy nagy masszívságából kifolyólag ne csak homlokzati-, hanem külön igény esetén akár mennyezeti árnyékolást is lehetővé tegyen. A függőleges napellenző felszerelése maximálisan 5-6 méteres szélességig javasolt – a ponyvahengerek deformációja ugyanis ezen felül már jelentősebb méreteket ölthet –, méghozzá elsődlegesen olyan helyekre, ahol elengedhetetlenül fontos a plusz árnyékolás, de a vízszintes megoldások nem megvalósíthatók. Az efféle napellenzők kitűnően alkalmazhatók például erkélyek, kerti kiülők vagy más egyéb külső helyiségek oldalsó, függőleges árnyékolására.

A függőleges napellenzők egyik előnye, hogy rendkívüli tartósságuk mellett – lévén erős, szakadásmentes, UV-védelemmel ellátott ponyvából készülnek –, nem csak a Nap káros sugaraitól védenek meg minket, hanem a kisebb széltől is, noha nagy viharok esetén a függőleges árnyékolók használata nem javasolt, hiszen szerkezetük és ponyvájuk a nagy szélben károsodhat.

A függőleges napellenző működése

A függőleges napellenző kapcsán a ponyvát rendszerint egy vastag falú, masszív horganyzott súlycső tartja feszesen, amit nagyobb szélben természetesen külön lehet rögzíteni, és hajtókarral megfeszíteni annak érdekében, hogy a légmozgás ne tudja kikezdeni. A nagyobb méretek esetében javasolják a zsinóros – bowdenes – alkalmazást, amivel a szerkezet sokkal biztonságosabbá, nem mellesleg pedig hatékonyabbá is tehető.

A függőleges napellenzők működtethetők kézi erővel, kisebb hajtókarokkal, de akárcsak a legtöbb napellenző, úgy természetesen ez is könnyedén motorizálható, sőt mi több, a nagyobb méretek esetén ez a megoldás javasolt – főként a kényelem és a biztonság miatt. A kérdéses árnyékoló egyébiránt a legtöbb napellenzőhöz hasonlóan nem csak teljesen leengedett állapotban használható, hanem az éppen aktuális fényviszonyoknak megfelelően akár részben leeresztett formában is.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák