A vakolható tokos redőny legnagyobb előnye az, hogy a külső tokos kivitelezéssel ellentétben lehetőségünk nyílik szerkezetének egy jelentős részét a fal vakolatába rejteni, ezáltal sokkal mutatósabb, tartósabb és dizájnosabb megvalósítást kapunk, mint más esetben.

A vakolható tokos redőnyöket rendszerint olyan épületek esetén alkalmazzák, amelyeknél az építés, a felújítás vagy a külső hőszigetelés során szakszerűen kialakításra került a redőnytok helye.

A vakolható tokos redőnyök szerkezetéről

A vakolható tokos redőnyök műanyagból és alumíniumból egyaránt készülhetnek, a tulajdonos ízlésének, vagy az adott épület kialakításának függvényében. Az efféle redőnyök sajátossága, hogy a tokszerkezet elülső felén egy vastagabb hungarocell réteg található, ami nem csak a redőnytok vakolhatóságát segíti elő, hanem mindemellett a hőszigetelésben is segítséget nyújt. A lábszerkezet kapcsán a vakolható tokos redőnyök gumiból, illetve kefebetéttel ellátott műanyagból állhatnak, de léteznek ma már alumínium lefutókkal ellátott változatok is.

Az efféle redőnytípusok kapcsán az egyik legnagyobb pozitívum – ami nem csak a kényelem és a dizájn, hanem a szigetelés kapcsán is rendkívül lényeges pont –, hogy a gurtni bevezetését leszámítva semmilyen kapcsolat sincs a lakás belső tere és az árnyékoló között, hiszen a redőnytok nem a helyiségeken belül, hanem azokon kívül kerül elhelyezésre. A vakolható tokos redőnyöket minden esetben a nyílászárók beépítése után történik, még a külső vakolat elkészítése előtt, hogy egyrészt biztosan illeszkedjen a választott ablakhoz és ajtóhoz, másrészt pedig kívülről is makulátlanul beburkolható legyen a szerkezet a hő-hidak teljes eltüntetésének érdekében, illetve a látvány miatt.

Ami nagyon lényeges, hogy már az építkezéskor, vagy a felújítás kezdetekor figyelembe kell venni, hogy a vakolható tokos redőnynek nagyobb helyigénye van, mint a hagyományos külső- vagy belső tokos változatoknak. Amennyiben helyesen választunk, abban az esetben az épület vakolását követően egy esztétikus megjelenést kapunk a homlokzat kapcsán, amelyen csak a redőnyök lefutói és a szerviznyílás láthatók majd.

A vakolható tokos redőnyök esetén főként az alumíniumból készült változatokat lehetőség van motorizálni is, ezáltal mozgatásuk könnyebbé és kényelmesebbé, hovatovább automatizálhatóvá is tehető.

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák