A vakolható tokos redőny legnagyobb előnye az, hogy a külső tokos kivitelezéssel ellentétben lehetőségünk nyílik szerkezetének egy jelentős részét a fal vakolatába rejteni, ezáltal sokkal mutatósabb, tartósabb és dizájnosabb megvalósítást kapunk, mint más esetben.

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

A vakolható tokos redőnyöket rendszerint olyan épületek esetén alkalmazzák, amelyeknél az építés, a felújítás vagy a külső hőszigetelés során szakszerűen kialakításra került a redőnytok helye.

Választható keret színek

ral_open

A vakolható tokos redőnyök szerkezetéről

A vakolható tokos redőnyök műanyagból és alumíniumból egyaránt készülhetnek, a tulajdonos ízlésének, vagy az adott épület kialakításának függvényében. Az efféle redőnyök sajátossága, hogy a tokszerkezet elülső felén egy vastagabb hungarocell réteg található, ami nem csak a redőnytok vakolhatóságát segíti elő, hanem mindemellett a hőszigetelésben is segítséget nyújt. A lábszerkezet kapcsán a vakolható tokos redőnyök gumiból, illetve kefebetéttel ellátott műanyagból állhatnak, de léteznek ma már alumínium lefutókkal ellátott változatok is.

Az efféle redőnytípusok kapcsán az egyik legnagyobb pozitívum – ami nem csak a kényelem és a dizájn, hanem a szigetelés kapcsán is rendkívül lényeges pont –, hogy a gurtni bevezetését leszámítva semmilyen kapcsolat sincs a lakás belső tere és az árnyékoló között, hiszen a redőnytok nem a helyiségeken belül, hanem azokon kívül kerül elhelyezésre. A vakolható tokos redőnyöket minden esetben a nyílászárók beépítése után történik, még a külső vakolat elkészítése előtt, hogy egyrészt biztosan illeszkedjen a választott ablakhoz és ajtóhoz, másrészt pedig kívülről is makulátlanul beburkolható legyen a szerkezet a hő-hidak teljes eltüntetésének érdekében, illetve a látvány miatt.

Ami nagyon lényeges, hogy már az építkezéskor, vagy a felújítás kezdetekor figyelembe kell venni, hogy a vakolható tokos redőnynek nagyobb helyigénye van, mint a hagyományos külső- vagy belső tokos változatoknak. Amennyiben helyesen választunk, abban az esetben az épület vakolását követően egy esztétikus megjelenést kapunk a homlokzat kapcsán, amelyen csak a redőnyök lefutói és a szerviznyílás láthatók majd.

A vakolható tokos redőnyök esetén főként az alumíniumból készült változatokat lehetőség van motorizálni is, ezáltal mozgatásuk könnyebbé és kényelmesebbé, hovatovább automatizálhatóvá is tehető.

Motorizálás

A külső tokos redőnyökhöz hasonlóan a sokkal esztétikusabb és jobb hőszigetelési értékekkel büszkélkedő vakolható tokos megoldások szintén nagyon könnyedén motorizálhatók. Ennek a feltétele, hogy a tengelynél elhelyezett elektromotorhoz valamilyen formában eljuttassuk az elektromos hálózatot. Ez könnyedén megvalósítható külső kábelcsatornán keresztül – vagy falba vésve –, hiszen a vakolható megoldások a hőszigetelő rendszer telepítése előtt kerülnek kialakításra, tehát a műanyag burkok még könnyedén eltakarhatók. A vakolható tokos redőny motorizálása azon túl, hogy rendkívül kényelmes megoldás – hiszen akár ágynyugalomból, egy távirányítóval vezérelhetjük őket –, kezünkbe adja az automatizálás lehetőségét is. A különféle szenzorok beépítésével redőnyeink például önműködővé tehetők, ezáltal maguktól reagálhatnak az időjárás vagy a szél változására, esetleg az időzített értékekre. A legfelsőbb szinteken egy motorizált árnyékolót ráadásul távolról, egy egyszerű okostelefonnal is működésre bírhatunk, de az okos otthonok már kialakított, vagy éppen kialakításra kerülő rendszeréhez szintén csatlakoztathatjuk őket.

A vakolható tokos redőny ára

A legjelentősebb árképző tényezők a vakolható tokos redőny kapcsán a motorizálás, a színválasztás, valamint az alapanyag kiválasztása. A motorizált árnyékolók ugyanis nemcsak több eszköz beszerelését igénylik, hanem extra munkafolyamatokat és beállításokat is, és míg a különféle árnyalatok mindegyike többletköltséggel jár, a végösszeg tekintetében szintén nagyon fontos lesz, hogy egy műanyag vagy inkább egy alumínium típus mellett döntünk.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák