Így védi télen az ablakodat egy redőny

2017-12-14
Csancsa árnyékolástechnika

A legtöbb háztartás nagy általánosságban még mindig azért szereltet fel redőnyöket egy lakás nyílászáróira, hogy nyáron meg tudja védeni otthonát a forró napsugaraktól, minden más esetben pedig a kíváncsi tekintetektől. A téli időszakban, a rossz idő beköszöntésekor azonban csakhamar felfedezik az árnyékolók további extra tulajdonságait is, hiszen egy műanyag vagy alumínium redőny ebben az évszakban egyaránt képes közvetlenül pozitív hatást gyakorolni a nyílászárókra, méghozzá extra védelmet garantálva számukra. Hogy miként?

1. Nem éri közvetlenül a fagy!

Gyakori eset, hogy a magas páratartalom miatt ablakainkra szó szerint ráfagy és belefagy a pára, ami képes roncsolni a szigetelés mellett szerkezetüket és hosszabb távon magát az üveget is. Ha viszont a nyílászáró elé redőnyt vonunk, és azt teljes egészében leeresztjük, akkor egy olyan extra szigetelőréteget kapunk, ami nemcsak otthonunk belső hőmérsékletének megtartásában nyújt segítséget, hanem az ablakokat sem éri a fagy.

Barnulás napellenző alatt? Lehetséges!

2. Nem éri közvetlenül a hó vagy a fagyott eső!

Persze nemcsak a fagy, hanem a hó, a fagyott eső vagy a sima eső is képes kárt tenni a nyílászárókban, ha közvetlenül éri az üveget vagy a szerkezetet, pláne abban az esetben, ha a nedvesség belefolyik a kisebb résekbe, ott pedig megfagy. Ezzel elképesztő kár keletkezhet az ablakokban, de ha ilyen esetekben teljesen lehúzzuk a redőnyt, akkor sem a hó, sem az eső nem tud eljutni az ablakokig, vagyis károsító hatásaikat sem tudják kifejteni.

3. Védve lesznek a széltől is!

Bár a nyílászárókban közvetlenül a szél nem tud kárt tenni, azonban ha hóval, esővel vagy esetleg száraz növényi törmelékkel együtt érkezik, akkor már annál inkább. A nagyobb szél ugyanis elősegíti, hogy például az eső vagy a hó olyan helyekre, olyan apró repedésekbe is eljuthasson, ahová normál esetben nem tudna, és ha oda beleolvad vagy belefagy, akkor olyan károk keletkezhetnek, ami ronthatja az ablak funkcióját és szigetelését is. Egy redőnnyel azonban még azelőtt felfoghatjuk ezeket a károsító tényezőket, mielőtt azok elérnék az ablakot.

Barnulás napellenző alatt? Lehetséges!

4. Extra szigetelést is kapnak a nyílászárók!

A redőnyök kapcsán azonban a leginkább hangoztatott előny a téli időszakban határozottan az, hogy extra szigetelést biztosítanak a nyílászáróknak. Mint ismert, a legmodernebb ablakok sem képesek azt a hőszigetelést garantálni otthonunk számára, mint egy külső szigeteléssel ellátott falszerkezet, így minden eszközzel meg kell támogatni őket, így például egy szakszerűen beépített redőnnyel. Egy efféle kiegészítő ugyanis míg nyáron a melegtől, addig télen a hidegtől tudja megóvni lakásunkat úgy, hogy a nyílászárók előtt extra légréteget teremt, ezáltal megnehezíti a kinti hideg és a benti meleg találkozását.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák