Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy csak a Csancsa Bt. által felszerelt redőnyök és egyéb árnyékolástechnikai megoldások javítását vállaljuk.

Murphy törvénye alapján azonban ami elromolhat, az előbb vagy utóbb el is romlik. Ez alól pedig sajnálatos módon a redőnyök sem képeznek kivételt! Hogy milyen meghibásodás léphet fel egy ilyen típusú árnyékolónál?

A gurtni-problémák a leggyakoribbak

A legtöbb esetben szerencsére a redőnyök meghibásodása nem jelentős, hiszen főként a gurtnikat érinti, amelyek cseréje és javítása a szerkezet összértékéhez mérten fillérekből megoldható. A gurtni ugyanis a redőny leggyakrabban használt része, ami nem mellesleg a legsérülékenyebb is, éppen emiatt gyakori eset, hogy évek múltán ez a zsinór elvásik, esetleg elszakad, és a redőnypalást mozgatása problémássá válik. A problémát ugyan fokozhatja, ha a redőnyt hanyagul építették be, de normál használat esetén is számolnunk kell bizonyos mértékű elhasználódással.

A zsinórcsere általában alig vesz igénybe többet néhány percnél, és csak kicsivel tart tovább, ha a teljes zsinórtároló automatát – többnyire a nyílászáróra szerelt, vagy a falba süllyesztett műanyag dobozt – is cserélni kell. A probléma azonban nagyon könnyen és egyszerűen orvosolható egy gyakorlott szakember számára!

Redőny javítás előtt és után

Hibák a szerkezetben és a redőnyléceken

Egy redőny esetében a gurtni után a mozgatószerkezet hajlamos még a gyakori meghibásodásra, ami nem véletlen, hiszen minden nap többször is egy jelentős tömeget kell megmozgatnia, és mivel a szerkezet több kisebb alkatrészből tevődik össze, ezért nem meglepő, hogy a törékenyebb, esetleg műanyagból készült darabkák hajlamosak a deformálódásra, illetve meghibásodásra. Szerencsére a legtöbb redőny esetében az ismerten problémás alkatrészek külön is cserélhetők, ennek megfelelően egy gyakorlott szakember nemcsak képes hamar beazonosítani a hibát, hanem mindemellett rövid időn belül a problémát egyaránt el tudja hárítani.

A mozgatószerkezeten felül a redőnyök lécei is sérülékenyek, ami különösen igaz a műanyagból készült palástokra. Ezek hajlamosak egy nagyobb kavics felverődésétől vagy egy erősebb jégveréstől betörni és kilyukadni, ami bár funkciójukat általában nem befolyásolja, ellenben esztétikai szempontból okozhat néhány kellemetlenséget. Jó hír, hogy egy-két léc megsérülésekor még nem kell az egész palástot kicserélni, lévén lehetőség van mindössze a kilyukadt vagy megrepedt darabok helyére újakat elhelyezni.

Ami nagyon fontos!

Egy redőny javítása egy szakembernek általában gyerekjáték, de csak és kizárólag abban az esetben, ha nem próbáltunk meg korábban házilagosan belenyúlni, amivel már a szétszerelés során olyan hibákat követhetünk el, amelyek megnehezítik – ezzel pedig megdrágítják – a javítás költségét. Amennyiben tehát problémát tapasztalunk a redőny működésében, és a hibát biztosan valami alkatrész okozza, akkor ne habozzunk szakembert hívni annak érdekében, hogy az egyszerűen, gyorsan, és ami még fontosabb: olcsón elhárítható legyen!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák