3 elengedhetetlen dolog, hogy minőségi árnyékolót kaphassunk

2019-06-27
Csancsa árnyékolástechnika

A minőségi árnyékoló fogalmát talán még senkinek nem sikerült konkretizálnia, hiszen a minőség egy szubjektív fogalom, de vannak azért alapvető kritériumok, melyeket ebben a szegmensben teljesíteni kell ahhoz, hogy egy beépített termékre mindenki értékrendjében ráhúzhassuk ezt a jelzőt.

3 elengedhetetlen dolog, hogy minőségi árnyékolót kaphassunk

Ennek függvényében kijelenthető, hogy a minőségi árnyékolók ismérvei a következők:

  • kiváló megjelenés mind önmagában, mind az illesztéseknél;
  • hangtalan, vagy legalább megfelelően csendes és könnyed működés;
  • tökéletes záródás;
  • makulátlanság az extra tulajdonságok terén (hang- és hőszigetelés, vagyonvédelem);
  • valamint tartósság.

Hogy egy árnyékoló tekintetében – legyen az redőny, zsaluzia, napellenző vagy bármi más – ezek a tulajdonságok érvényesülni tudjanak, alapvetően három dologra lesz szükség. Ez a triumvirátus pedig egyáltalán nem titok, az alábbiakban sorra is vesszük, hogy miről van szó.

1. Minőségi gyártó

A minőségi árnyékolók kapcsán az első és legfontosabb dolog, hogy a háttérben egy minőségi és megbízható gyártó álljon. Ennek az okait bár talán senkinek sem kell túlmagyarázni, azonban mégis érdemes rátérni a miértekre pár szóban. A prémium kategóriás termékekre szakosodott gyártók – mi itt a Csancsa Bt-nél kizárólag ilyen vállalatokkal dolgozunk együtt – minden tekintetben oda tudnak figyelni arra, hogy az általuk kínált árnyékolók a megjelenés, a működés, valamint a tartósság tekintetében egyaránt makulátlanságot produkáljanak.

Kifejezetten nagy előnyük a minőségi termelőknek, hogy nemcsak a gyártásminőségre, hanem a kutatásra és fejlesztésre egyaránt nagy figyelmet fordítanak, ezáltal állandóak az innovatív újdonságok, legyen szó akár a hatékonyságról, akár a jövőbe tekintő okos megoldásokról. Bár a prémium kategóriában ritkán romlanak el a megfelelően telepített termékek, azonban egy minőségi gyártó mellett legalább biztonságban érezhetjük magunkat az esetleges problémákkal szemben, hiszen ha garanciális ügyintézésre kerül sor, akkor biztosan lesz hová fordulnunk akár közvetlenül, akár a forgalmazón keresztül.

2. Professzionális felmérés

Természetesen önmagában mit sem ér egy minőségi gyártó, ha nincs megfelelő ember arra, hogy jól felmérje a leendő helyszínt, ahová az árnyékolók kerülnek. Minden kültéri árnyékoló, így még a napellenzők esetében is kiemelt figyelmet kell szentelni a helyszín feltérképezésére, valamint a pontos méretvételezésre. Ahhoz ugyanis, hogy a végeredmény makulátlan legyen, és könnyedén, biztonságosan, hovatovább esztétikusan be lehessen építeni, elengedhetetlen lesz a megfelelő méretek leadása a gyártónak.

Ezzel kiküszöbölhetők az olyan hiányosságok, mint a rosszul kialakított ablaknyílásokból fakadó hatékonysági vagy esztétikai problémák, de olyan apróságoknál is elengedhetetlen a helyszíni szemle, minthogy milyen a nyílászárók kialakítása, hiszen egy külső tokos zsaluziánál a hajtókar bevezetéséhez ezt feltétlenül látnia kell a felmérést végző személynek. Ha a felmérés el lett rontva, egy árnyékolót nem lehet megfelelő minőségben felszerelni, tehát a végeredmény és az összkép biztosan rossz lesz.

3 elengedhetetlen dolog, hogy minőségi árnyékolót kaphassunk

Nem szabad megfeledkezni továbbá az olyan lényeges részletekről sem, minthogy egy napellenzőnél például hőszigetelt homlokzatra kerül-e majd az árnyékoló, vagy közvetlenül a téglafalra – előbbi esetben speciális felfogató panelre van szükség –, de a motorizált megoldások, vagy a külső tokos zsaluzia-, illetve redőny esetében az ablakok és az ajtók nyílásainak kialakítása is fontos szempont – számos más apróság mellett.

3. Jó szerelők

A minőségi gyártó és a professzionális felmérés után egy dolgon múlhat még a felszerelt árnyékoló kvalitása, mégpedig a szerelőkön. A gyakorlott szakemberek megléte alapkövetelmény minden árnyékolástechnikai cégnél, akik megfelelő méretvételek után már nem igazán tudják elrontani a telepítést, azonban egy hozzá nem értő csapat sok esetben még a nyílászáróinkat is tönkreteheti, nemcsak a frissen felszerelt árnyékolókkal nyúlhat mellé.

A megfelelő szerelők – mint amilyeneket a Csancsa Bt. is alkalmaz – odafigyelnek a legapróbb beállításokra, az alapos tesztelésre, összességében pedig arra, hogy a felszerelt árnyékoló ne csak önmagában sugározzon minőséget, hanem az épülethez való illeszkedés tekintetében is a legmagasabb szintet garantálja. Ha a jó szerelők adottak a fenti képlet mellett, minden biztosítva lesz ahhoz, hogy otthonunk egy minden tekintetben prémium minőségű árnyékolóval gazdagodjon.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák