3 ok, amiért a motorizált redőny nem működhet

2018-05-03
Csancsa árnyékolástechnika

A motorizált redőnyök működése semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos, gurtnival üzemeltethető manuális típusoké, sőt mi több, inkább egyszerűbbnek és kényelmesebbnek nevezhetők, hiszen egyetlen gombnyomással leereszthetők és felhúzhatók, sőt mi több, megfelelő szenzorokkal akár automatizálhatók is. Sokan úgy vélekednek a motorizált redőnyökhöz hasonló termékekről, hogy mivel egy modern kiegészítőről van szó, ezért biztosan nagyobb a meghibásodási arány is, azonban gyakorlatilag ez az elektronikát leszámítva egyáltalán nincs így, hiszen ugyanazokból az alkatrészekből tevődik össze egy ilyen árnyékoló, mint egy manuálisan működtethető darab.

1. Túlmelegedett!

A leggyakrabban a motorizált redőnyök működésével kapcsolatban akkor tapasztalhatunk problémát, ha az eszközt túl sokáig használtuk, tehát túl sokszor engedtük le, valamint húztuk fel. Ilyen esetekben ugyanis a motor túlmelegedhet, és mielőtt megsérülne vagy megolvadna benne valami, a beépített biztonsági kapcsoló egyszerűen meggátolja, hogy tovább mozgassuk. Ilyenkor nem kell megijedni és rögtön szerelőhöz fordulni, néhány percnyi pihentetés után a redőny ugyanúgy működtethető tovább, mint korábban.

2. Mechanikai vagy elektronikai meghibásodás lépett fel!

Amennyiben egy motorizált redőny működésében úgy tapasztalunk problémát, hogy előtte nem működtettük több percen keresztül, hovatovább halljuk, esetleg látjuk is, hogy mozogna, azonban a redőnypalást akadozik, szorul, csikorgó hangot hallat, esetleg nem azt teszi, amit mi szeretnénk, akkor vélhetően valamilyen mechanikai vagy elektronikai meghibásodásról van szó. Az elektronikus problémák esetében általában a redőny egyáltalán nem működik, és többnyire csak a vezérlő cseréjével orvosolható a baj, míg a mechanikai gondok feltárásakor ugyanolyan hibák jöhetnek elő, mint egy gurtnival mozgatható árnyékolónál, tehát nem kizárt, hogy egy aprócska finomhangolással, esetleg egy kisebb alkatrész cseréjével megoldható a baj. Lényeges azonban, hogy bármelyik problémát is tapasztaljuk, soha ne feszegessük kézzel a redőnyt, ne bírjuk erőltetett működésre, és ami még lényegesebb: ne nyúljunk bele házilag!

3. Áramszünet van vagy lemerült a távirányító!

Sokszor előfordul azonban, hogy a motorizált redőny működési problémáját egy lényegesen egyszerűbb és jelentéktelenebb probléma idézi elő. Nem kizárt például, hogy egy áramszünet miatt nem tudjuk éppen működtetni az árnyékolót, netán a távirányítóban megtalálható elem merült le. Szerencsére ezeket a hibafaktorokat szakember nélkül is könnyedén feltárhatjuk otthon, és míg előbbit türelemmel, utóbbit egy elemcserével egyszerűen orvosolhatjuk.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák