3 ok, amiért ősszel is hasznosnak bizonyulhatnak a kültéri árnyékolók

2017-09-28
Csancsa árnyékolástechnika

A kültéri árnyékolók többségére hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint olyan nyílászáró- kiegészítőkre, amelyek csak a nagy nyári melegben hatékonyak, más évszakokban azonban csak arra jók, hogy esténként senki se láthasson be otthonunkra az utcáról. Ez azonban ebben a formában egy rendkívül sarkalatos és hiányos definíció, hiszen a kültéri árnyékolóknak például az őszi időszakban is sokkal nagyobb hasznát vesszük, mint azt elsőre gondolnánk. Legyen szó akár redőnyökről, akár zsaluziákról, az alábbiakban három olyan okot gyűjtöttünk össze, amelyek alátámasztják, hogy ősszel is jó szolgálatot tehet egy minőségi árnyékoló.

1. A vénasszonyok nyara

Bár az idei ősz eddig rendkívül borongós arcát mutatta, ellenben meg mernénk esküdni arra, hogy hamarosan visszatérhet még a vénasszonyok nyara, aminek részeként kellemes meleg és napokon át csillogó napsütés vár majd ránk. Bár ilyenkor már nincs olyan nagy meleg, mint nyáron, ellenben az árnyékolás gyakran rendkívül fontos lehet, hiszen alapvető kényelmünk mellett túlmelegítheti otthonunkat, vagy a vele együtt érkező UV-sugarak negatív hatást gyakorolhatnak berendezési tárgyainkra. Mindezt a legegyszerűbben és a legkönnyebben egy jó minőségű kültéri árnyékolóval védhetjük majd ki!

3 ok, amiért ősszel is hasznosnak bizonyulhatnak a kültéri árnyékolók

2. A hűvös hajnalok

Noha az idei ősz elég borongós, túlzottan hidegnek még azért szerencsére nem mondanánk, de az esték és a hajnalok kezdenek már csípőssé válni. Ennek hatására otthonunk szigetelése komoly munkába lép, és ha ezen a téren hiányosság van, akkor a csökkenő kinti hőmérsékletet bent is megérezhetjük majd. Mint ismert, az otthonok gyenge pontja a szigetelés tekintetében mindig a nyílászáró. Hiába van jól szigetelő ablakunk és ajtónk, ha több napon át fűtetlen a ház, és kint hűvösebb van az átlagosnál, akkor a nyílászárók éjszakánként elég sok hideget adnak át az ablaküvegeken keresztül is. Amennyiben ezt szeretnénk elkerülni, szereltessünk fel egy külső árnyékolót, a hűvös őszi estéken pedig eresszük le teljes egészében, amivel egy extra szigetelést húzhatunk az ablaküveg elé, így kevésbé érezhetjük majd bent a kinti lehűlést.

3 ok, amiért ősszel is hasznosnak bizonyulhatnak a kültéri árnyékolók

3. A nagy szelek

A hűvösebb időszakok mellett ősszel a nagy szelek is gyakran tudnak kellemetlenségeket okozni. A szél ugyanis bár a falak vastag szigetelését nem kezdi ki, de az ablakok esetében még tovább erősíti a kellemetlen hőcserélő hatást, amit ahhoz tudnánk hasonlítani, mint amikor a széltől a hőmérő szerinti kellemes hőmérsékletet is hidegnek érezzük. Ezt a hatást is könnyedén kicselezhetjük a megfelelő külső árnyékolóval. Beszéljünk akár redőnyről, akár zsaluziáról, minden esetben megakadályozzuk, hogy a kellemetlen hideg szél közvetlenül csapódjon a nyílászáróknak, ezáltal sokkal kevésbé érezhetjük majd a lakásban a kinti hőmérsékletcsökkenést.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák