3+1 ok, amiért a napellenzőt mindig szakember telepítse

2018-04-12
Csancsa árnyékolástechnika

A napellenző felszerelése sokak szerint nem nagy ördöngösség, csak néhány lyuk a falba, pár csavar és már élvezhetjük is a kellemes árnyékot. Ha mi is így gondolkodunk, akkor garantáltan rengeteg kellemetlenség érhet minket azután, hogy felszereltük saját árnyékolónkat, amihez minden esetben érdemes felkeresni egy szakembert, esetleg a forgalmazó szerelőinek segítségét kérni. Hogy miért? Összegyűjtöttünk négy indokot, melyek garantáltan mindenkit meggyőznek!

1. A szakszerű telepítés a tökéletes működés záloga!

Az árnyékolók világában általános alapszabály, hogy a szakszerű szerelés és a pontos beállítás rendkívül fontos ahhoz, hogy az adott kiegészítő nemcsak tökéletesen működjön, hanem éveken át képes legyen ellátni a feladatát. A napellenző esetén is nagyon lényeges mindez, hiszen sokan valóban azt hiszik, hogy elég a szerkezetet felerősíteni a homlokzatra, és minden rendben lesz. A történet sok esetben azonban már ott bukik, hogy a falszerkezet – például a hőszigetelés miatt – nem alkalmas arra, hogy a szabványosított csavarokkal felszereljük a napellenzőt. Ha ezt nem vesszük észre, vagy nem vesszük figyelembe, árnyékolónk egyáltalán nem lesz biztonságos.

Ennél is nagyobb probléma, hogy a napellenzőnek a masszív rögzítés mellett vannak alapvető beállításai, melyekhez csak a gyakorlott szakemberek értenek. Meg kell például adni a szerkezet megfelelő dőlését, és úgy beállítani a karokat, hogy azok egyszerre és pontosan engedjék ki a ponyvát.

2. A rosszul felszerelt napellenző veszélyes is lehet!

Bár a működést is negatívan befolyásolhatja, a rosszul felszerelt napellenző kapcsán az egyik legnagyobb probléma mégis az, hogy igencsak veszélyessé válhat abban az esetben, ha nem megfelelően rögzítették a homlokzathoz, esetleg rosszul szerelték össze. Különösen nagy baj ez abban az esetben, ha például a szerkezet rendszeresen szélnek van kitéve, hiszen ilyenkor egyszerűen kiszakadhatnak a falból a csavarok, és ha éppen kisgyermek tartózkodik alatta, könnyedén tragédia is történhet.

3. Sokkal hamarabb jelentkezhetnek az első hibák!

Ha nem szakember végzi a napellenző szerelését, olyan alapvető hibák maradhatnak hátra, melyek normál esetben vagy egyáltalán nem keserítenék meg az életünket, vagy legfeljebb évek múlva jelentkeztek volna. Tipikus példának tekinthetők erre a rossz beállítások, melyek hatására a mozgó alkatrészek előbb elkophatnak, és olyan hibák jelentkezhetnek, melyek akár az árnyékoló működését is ellehetetleníthetik.

+1. Csak így kapunk garanciát!

Amennyiben a fenti okok egyike sem volt elég meggyőző azzal kapcsolatban, hogy miért végeztessük szakemberrel a napellenző felszerelését, akkor következzen az ütőkártya, ami nem más, mint a garancia. A legtöbb gyártó és forgalmazó csak és kizárólag abban az esetben ad jótállást termékére, ha azt a kijelölt szakemberek végzik el, így ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban, ne hagyjuk ezt figyelmen kívül.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák