5+1 kérdés és válasz a zsaluziáról

2017-03-31
Csancsa árnyékolástechnika

A zsaluzia egyike korunk legnépszerűbb külső árnyékolóinak, így nem véletlen, hogy egyre több családi házon is megjelenik – akár a redőny helyettesítőjeként, illetve kiegészítőjeként is. Mivel a zsaluziák trendje egyre népszerűbb, ezért egyre több kérdés merül fel róla az emberek, a leendő megrendelők között, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük az árnyékoló kapcsán leggyakrabban felmerülőket, melyekre megpróbálunk szakszerű és tartalmas válasszal is szolgálni.

1. A leengedett zsaluzia akadályozza-e a helyiséget a szellőzésben?

Mivel a zsaluzia lamellái nem zárnak olyan szorosan, mint a redőnyé, ezért ezzel a típusú árnyékolóval még akkor is lehetőségünk nyílik szellőztetni otthonunkat, ha teljes egészében leeresztett állapotban van, ezáltal akár napközben is bátran nyitva hagyhatjuk az ablakot ebből a célból.

2. A redőnyhöz hasonlóan a téli hideg és a szél ellen is védelmet nyújt a zsaluzia?

Mivel a zsaluzia lamellái nem zárnak szorosan, a téli hideg ellen nem nyújt akkora védelmet a nyílászárók, és ezáltal otthonunk számára, ellenben kisebb mértékben igen. Széltörő hatása azonban vitathatatlan, és a kellemetlen szélviharok sokkal jobban le tudják hűteni otthonunkat, mint az egyszerű száraz hideg. Összegezve tehát a zsaluzia képes megtámogatni lakásunk hőszigetelő képességét, ellenben nem olyan mértékben, mint egy redőny.

5+1 kérdés és válasz a zsaluziáról

3. Lehetőség van-e többféle színben kérni a zsaluziát?

Mint a legtöbb alumínium árnyékoló, ezáltal például a redőny, úgy természetesen a zsaluzia esetében is lehetőség van arra, hogy ne csak a szokványos fehér, illetve szürke színekben kerüljön felszerelésre, hanem például zöld, barna vagy bézs lamellákkal és tokokkal, aminek köszönhetően a nyílászáróhoz, illetve a homlokzat árnyalatához is hozzáigazíthatjuk a szerkezetet.

4. Motorizálható-e a zsaluzia?

Az alumínium zsaluziák nagyon könnyen és hatékonyan motorizálhatók, aminek jóvoltából gombnyomással mozgathatók a lamellák, legyen szó akár a dőlésszög állításáról, akár a teljes szerkezet összehúzásáról. Sőt mi több, a zsaluzia esetében is lehetőség van szenzorok felszerelésére, így egy szél- vagy egy fényérzékelővel teljesen automatizálható a működése.

5+1 kérdés és válasz a zsaluziáról

5. Szükség van-e az alumínium zsaluzia esetében karbantartásra?

Az alumínium zsaluzia minden tekintetben egy nagyon tartós konstrukció, amely jól állja a napsugarakat, az időjárás viszontagságait, a hideget, a meleget, az esőt és a szelet is. Ennek megfelelően nagyon ritkán hibásodik meg, karbantartásra pedig esetében általában nincs szükség akkor, ha szakszerű és körültekintő működtetéssel üzemeltetjük.

+1. Mivel tisztítható a zsaluzia?

Az alumínium zsaluzia lamellái kétszeres beégetéssel kerülnek lakkozásra, ezáltal felületük egyrészt nem koszolódik túlságosan, másrészt pedig könnyedén tisztíthatók bármivel, amivel egy redőny is. Használhatunk ezáltal a mosáshoz tiszta vizet, de akár tisztítószereket is, ám normál esetben általában nem igényelnek tisztítást.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák