7+1 tipp a megfelelő napellenző kiválasztásához

2018-12-20
Csancsa árnyékolástechnika

A megfelelő napellenző kiválasztása kis túlzással embert próbáló feladat azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő alapismeretekkel a kültéri árnyékolók világából, hiszen rengeteg tényezőre oda kell figyelni ahhoz, hogy minden igényünket kielégíthesse az adott termék. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk nyolc hasznos tippet és tanácsot, melyeket érdemes lehet megfogadni vagy csak szimplán figyelembe venni egy napellenző vásárlása előtt, ellenkező esetben könnyedén rossz döntést hozhatunk, esetleg olyan terméket kaphatunk, ami nem felel meg az igényeinknek. Lássuk a legfontosabb szempontokat:

 7=

1. Még mielőtt alaposan belemerülnénk a napellenzők közti válogatásba, vagy a színek és méretek latolgatásába kezdenénk, rendkívül fontos lesz megvizsgálni azt a területet, ahová az árnyékoló kerül majd. Jó előre meg kell ugyanis tervezni, hogy milyen szélességű és mekkora kinyúlású terméket akarunk, hiszen ezek az adatok határozzák meg a leendő árnyék kiterjedését, vagyis előre fel kell mérnünk, hogy a napellenző szerkezete egyáltalán elfér-e majd a helyszínen.

2. Mindig fontos megvizsgálni a rögzítési lehetőségeket, hiszen bár ezt a kivitelezők is ellenőrzik majd, de ha a kérdéses teraszon vagy erkélyen nincs megfelelően biztonságos és ép tégla- vagy betonfal, illetve egyéb alternatívák – például kilógó tetőgerendák – sem állnak a rendelkezésünkre, akkor felesleges rabolni a kivitelezők idejét. Itt már érdemes lehet figyelembe venni, hogy kézzel működtethető, tehát hajtókaros vagy motorizált napellenzőt akarunk-e, hiszen utóbbihoz rögtön az áramszükségletet is meg kell terveznünk.

3. Ha szeretjük a kényelmet, a motorizált napellenző igazán hű társunk lehet majd. Segítségével ugyanis egy fali kapcsolóval, vagy egy közérthető távirányítóval kintről és bentről egyaránt irányíthatjuk az árnyékolót. Bár a beruházás összege ilyenkor megnövekedik, ellenben a kényelem mellett a szerkezet tartósságát és biztonságát is megemelhetjük.

4. Bár a modern napellenzők igencsak tartós és masszív szerkezetek, a viharok és a nagy szél azonban képes komoly károkat okozni bennük, ha éppen akkor csap le a természet ereje, amikor nem vagyunk otthon, vagy csak olyan hirtelen történik minden, hogy nincs időnk feltekercselni még a ponyvát sem, melyek gyakran akkora méretűek lehetnek, mint egy kisebb hajó vitorlája. Emiatt érdemes előre eltervezni, hogy nemcsak motorizált, hanem automatizált napellenzőt kérünk, ami képes a speciális szenzorokkal érzékelni a vészhelyzetet, és magától biztonságba húzni a ponyvát még mielőtt baj történne.

 7=

5. Amennyiben az árnyékolni kívánt hely nyugati fekvésű, vagy nagyon fontos számunkra a magánélet védelme, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy a hagyományos napellenző mellé függőleges napellenzőket is kérünk, hiszen ezek nemcsak az oldalirányú napfényt, hanem a kisebb szelet és a kíváncsi tekinteteket is feltartóztatják.

6. A működési elv mellett természetesen az sem mindegy, hogy milyen megjelenésű napellenzőt választunk. Ezen a téren szintén érdemes előre gondolkodni, hiszen az árnyékoló minden eleme, így nemcsak a ponyva, hanem az erős tartószerkezet is színezhető, tehát a homlokzathoz igazítható, vagy azzal kontrasztba állítható a páratlan megjelenés érdekében.

7. Kevesen tudják, de egy napellenző a belső hőmérsékletek szabályozásához is hozzájárul, így még mielőtt légkondicionálót vagy más eszközt vásárolnánk, várjuk meg, hogy miként teljesít a termék, és úgy szereltessük fel, pontosabban úgy tervezzük meg, hogy teljes egészében árnyékolja az alatta elhelyezkedő nyílászárókat. Ezzel az apró beállítással akár 2-5 Celsius fokkal hűvösebbet teremthetünk a lakás belső helyiségeiben.

+1. Bár a modern napellenzők nagyon ritkán hibásodnak meg, de mivel nem zárható ki a lehetőségek közül, ezért a kiválasztás előtt fontos lehet, hogy olyan kivitelező mellett voksoljunk, aki nem is próbál trükközni a garanciával, hanem büszkén hirdeti, hogy akár 5 évig is teljes körűen garantálja a javítást. Lehet ugyanis máshol olcsóbb egy napellenző, de ha a cég megbízhatatlan, és pár hónap múlva megszűnik, vagy legfeljebb egy év szavatosságot kínál, akkor mit teszünk, ha a második szezonban rögtön felüti a fejét egy súlyos probléma?

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák