A két legjobb kültéri árnyékoló, melyek az őszi szelet is megfogják

2017-09-07
Csancsa árnyékolástechnika

Beköszöntött az ősz, az év egyik legszelesebb időszaka, ami mellett egészen gyakori vendég a kellemetlen lehűlés is, és amennyiben az erős szél, valamint a nagy hideg kéz a kézben járnak, azt jellemzően megérezhetjük otthonunk hőmérsékletén. Ha gyengébb minőségűek a nyílászáróink, vagy ha egyszerűen szeretnénk kitolni a fűtési időszakot addig, amíg csak lehet, akkor érdemes ebből a célból egy olyan kültéri árnyékolót felszereltetni, amely segít megfogni még odakint a szelet.

Az efféle árnyékolók ugyanis képesek egyfajta extra szigetelést biztosítani ablakainknak, de legalább meggátolni a nagyobb széllökéseket, hogy közvetlenül csapódjanak neki az üvegeknek, ezáltal lehűtve otthonunkat vagy kárt téve a nyílászárókban. A nagy szél ugyanis nemcsak kitartóan ostromolhatja lakásunk szigetelését, hanem mindemellett ágakat, kisebb kavicsokat fújhat neki a nyílászáróknak, amelyek így akár jelentős kárt is tehetnek bennük. Hogy mivel védekezhetünk az őszi időszakra jellemző nagy szél ellen?

1. Redőny

A redőny nemcsak az egyik legnépszerűbb árnyékoló itthon, hanem mindemellett az egyik legjobb kültéri megoldás abban az esetben, ha például extrém időjárási körülmények között – vihar, jégeső, nagy szél –, szeretnénk megvédeni nyílászáróinkat. A kiváló ár-érték arányt biztosító redőny akár száz százalékos fényszűrés mellett képes ellátni feladatát, így miközben télen-nyáron segíti a szigetelést, és kellemes hőmérsékletet garantál otthonunkban, extrém szélben még odakint felfogja a nagy lökéseket, így azok nem közvetlenül, vagy csak legyengítve érik el ablakainkat.

A két legjobb kültéri árnyékoló, melyek az őszi szelet is megfogják

A redőnyök hatásfoka egyébiránt jelentős mértékben növelhető, ha a magasabb minőség mellett alumíniumból készült típusokat választunk magunknak. Ezek ugyanis extra szigeteléssel rendelkeznek, kis mértékben nehezebbek is műanyag társaiknál, és szilárdságuk is kimagaslóbb, ami szélviharban, jégesőben, vagy az ablaknak csapódó tárgyakkal szembeni védekezésben kulcsfontossági.

2. Zsaluzia

A zsaluzia nem más, mint a roletta kültéri változata, ami abban különbözik a redőnytől, hogy eltérő működési elvvel rendelkezik, és szerelésének függvényében egy kicsit távolabb helyezkedik el a nyílászárótól. Az előnyök tekintetében ugyanaz mondható el róla, mint a redőnyről, habár lamelláinak kialakításától függ, hogy mennyire hatékony a szigetelés szempontjából. A széllel szemben azonban mindig jelentős védelmet garantál – hiszen a nagy lökéseket az ablaktól tisztes távolságban megtöri –, de a sérülésektől is meg tudja védeni a nyílászárókat, hiszen a nekicsapódó ágakat, köveket és egyebeket is könnyedén távol tartja az ablaküvegtől.

A két legjobb kültéri árnyékoló, melyek az őszi szelet is megfogják

Mindeközben télen és nyáron kiváló árnyékoló, amely színben könnyedén hozzáigazítható a homlokzathoz és a nyílászáró tokszerkezetéhez, mozgatása pedig a lakásból vezérelhető – motorizálás esetén akár távirányítóval, gombnyomásra is.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák