A kültéri vászon árnyékoló két típusa

2017-07-06
Csancsa árnyékolástechnika

A kültéri vászon árnyékoló kiváló választás olyan esetekben, ha szeretnénk egy erkélyt, egy teraszrészt vagy egy teljesen hagyományos nyílászárót egy olyan napellenzővel ellátni, ami elérhető ára mellett rendkívül hatásos, hovatovább textilanyagának hála még otthonos és barátságos is egyben. A kültéri vászon árnyékoló rendkívül sok hasonlóságot mutat a redőnyökkel, noha azokhoz mérten eltérő, sokkal mediterránabb, stílusosabb megjelenéssel rendelkezik, ezen felül pedig képtelen a száz százalékos fényzárásra, noha a napsugarak kellemetlen hatásaitól így is meg tudja óvni otthonunkat.

A kültéri vászon árnyékoló két típusa

A kültéri vászon árnyékoló vásárlása előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy a kérdéses kiegészítőnek kétféle típusát különíthetjük el egymástól. Ezek a sínes és a cipzáras kültéri vászon árnyékolók, amelyek bár túl sok ponton nem térnek el egymástól, azonban mégis érdemes megismerkedni velük alaposabban, hiszen a választáskor lényegesek lehetnek az eltérések.

A sínes kültéri vászon árnyékolóról

A sínes kültéri vászon árnyékoló egy olyan speciális alumínium tokszerkezettel ellátott napellenző, mint amilyen többek között a redőny is, éppen ezért kérhető külső tokos, utólag is felszerelhető-, illetve vakolható tokos változatban egyaránt. A sínes kültéri vászon árnyékoló működése ugyanúgy működik, mint a redőnyöké, ezáltal textilanyaga tekercselhető, annak vezetését pedig rendszerint az oldalsínek fészkei végzik el.

A kültéri vászon árnyékoló két típusa

A kérdéses árnyékoló ezen típusa rendelkezik továbbá egy préselt alumíniumból készült alsó sínnel is, ami nemcsak növeli a szerkezet feszességét, hanem ezen túlmenően tökéletes zárást is garantál a napellenző ponyva számára. A sínes kültéri vászon árnyékolók érdekessége, hogy külső- és belső vezetősínekből tevődnek össze, és míg előbbi rendszerint alumíniumból készül, addig utóbbi műanyagból van kialakítva.

A cipzáras kültéri vászon árnyékoló

A cipzáras kültéri vászon árnyékolónál nagyjából pontosan ugyanazt tudnánk leírni, mint a kérdéses napellenző sínes változatánál, hiszen konkrétan ugyanaz a kettő, de lényeges különbség, hogy ennél a típusnál egy speciális cipzárvezető kapott helyet a lefutó sín belső felében. Ez egy igazán lényeges különbség, hiszen segítségével a vászon és a tokszerkezet konkrétan összekapcsolódik, így a ponyva még nagyobb szél esetén sem tud kiugrani a sínből.

Mindkét változat egyébiránt többféle színű alapanyagból készülhet, sőt akadnak, amelyek részben átlátszóak, míg mások teljes egészében megszűrik a napsugarakat. A cipzáras változat nagy előnye még, hogy képes bizonyos mértékű rovarvédelmet is garantálni, ami sokak számára óriási előnyt jelenthet.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák