A terasz árnyékolási lehetőségei

2018-06-07
Csancsa árnyékolástechnika

Egy terasz árnyékolási lehetőségei a nagy kiterjedés miatt erősen korlátoltak, éppen ezért sokan döntenek úgy, hogy inkább egy fix tetőszerkezettel óvják meg a kiülőt a káros napsugárzástól. Ennek azonban megvannak a maga hátulütői! Egyrészt kifejezetten drága megoldás, másrészt jelentős bontással és helyreállítással jár együtt, de ami különösen nagy probléma, hogy ha például éppen napfürdőzni szeretnénk a tavaszi vagy az őszi hónapokban, akkor arra a terasz már nem lesz alkalmas.

Szerencsére azonban az árnyékolástechnika világában ma már számtalan alternatíva létezik arra, hogy miként lehet olyan módszerrel lefedni egy nagyobb alapterületű kiülőt, hogy azzal dinamikus árnyékolást érhessünk el különösebb bontási és javítási munkálatok nélkül, kiemelkedő ár-érték arány kíséretében. Erre mutatunk most két nagyszerű megoldást!

Napellenző

Egy napellenző akkor kitűnő választás, ha relatíve kis költségből szeretnénk egy mozgatható árnyékolót a terasz fölé, melynek kiterjedése nem haladja meg a néhány négyzetmétert. Előnye, hogy mind a ponyva, mind az erős keretszerkezet színe maximálisan a homlokzathoz igazítható, felszerelése nem jár különösebb bontással, nincs szükség utólagos helyreállításra vagy kőművesmunkára a telepítés után, mindemellett pedig rendkívül gyorsan felhelyezhető és kihasználható minden egyes pozitív tulajdonsága.

A terasz árnyékolási lehetőségei

A modern napellenzők ma már nagyobb méretű teraszok fedésére is tökéletesen alkalmasak, erős, impregnált ponyvájuk pedig ellenáll az UV-sugárzásnak, az esőnek és a kisebb szélnek is. Nemcsak a napot, az említett káros sugarakat is távol tartja, ezáltal biztonságosan hűsölhetünk alatta, a mozgathatóság tekintetében pedig a hajtókaros kézi megoldás és a motorizáció egyaránt járható út. Utóbbi kapcsán különösen nagy előny, hogy kiegészítő szenzorokkal a napellenző érzékennyé tehető például a szélre vagy a fényre, ezáltal viharban automatikusan biztonságba húzza magát, ezzel megóvva a teljes szerkezetet az esetleges sérülésektől.

Pergola

A pergola a modern terasz vagy téli kert árnyékolás prémium-, sőt mondhatni luxuskategóriás terméke. Minden esetben masszív és fix alumíniumváz az alapja, bioklimatikus árnyékolóként pedig lehetővé teszi, hogy úgy élvezzük alatta a szűrt napsütést vagy a teljes árnyékot, hogy közben nem kell lemondanunk a friss levegőről sem. Speciális kiegészítők révén könnyedén egy tavasszal, ősszel, sőt akár télen is használható, fedett és oldalfalakkal borított kis lakrésszé alakítható, miközben ugyanazok az előnyök vonatkoznak rá, mint amiket a napellenzőnél már felsoroltunk.

A terasz árnyékolási lehetőségei

A pergolák szívét a mozgatható tetőszerkezet adja, mely lehetővé teszi motorikus hajtás által a lamellák aprólékos beállítását annak érdekében, hogy teljes vagy részleges árnyékolásra van-e szükségünk. Rendkívül masszív szerkezetként sem az eső, sem a nagyobb szél nem okoz problémát a szerkezetnek, modern megjelenése pedig hihetetlenül stílusossá teszi már a kisebb teraszokat is, miközben vállalkozás esetén garantáltan növeli a hely presztízsértékét. Nagy előnye, hogy akár jelentősebb, többször tíz négyzetméteres kiülők is lefedhetők vele hatásosan, motorizációja miatt ugyanúgy automatizálható, mint egy napellenző, ha pedig este is pihengetnénk alatta, a beépített LED fények jóvoltából akár még olvasni is tudunk az általa teremtett kellemes környezetben.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák