Az alumínium nyílászárók legnagyobb előnyei

2016-11-11
Csancsa árnyékolástechnika

A hazai piacon az alumínium nyílászárók nagy általánosságban még nem tekinthetők túl elterjedtnek, mert míg az emberek egyik fele bőven megelégszik a rosszul szigetelő fa nyílászárókkal, addig a másik fele eljutott addig, hogy újabb fára vagy műanyagra cserélje őket. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy van egy harmadik alternatíva is, ha ajtó és ablakcsere előtt állunk, mégpedig az alumínium nyílászárók képében!

A legnagyobb előny

Az alumínium nyílászárók kapcsán érdemes kiemelni, hogy bár kevesen tudják, az efféle ablakok és ajtók többsége lényegében alumínium alapból áll, és csak váza, valamint külső borítása készül a kérdéses könnyűfémből. Ebből már sokan ki is találhatták az ilyen ajtók és ablakok legnagyobb előnyét, ami nem más, mint a példátlanul hosszú élettartam és stabilitás, így hiába magasabb az áruk, a mérleg másik nyelvén páratlan stabilitás vár majd ránk.

Persze nem árt azért odafigyelni, hiszen általános gyakorlat, hogy a műanyag nyílászárókhoz hasonlóan az alumínium ablakok és ajtók esetében sem szabad a legolcsóbb kategóriából válogatni, mert ebben az esetben könnyen belefuthatunk egy silányabb minőségű termékbe. Az alumínium nyílászáróknak is létezik ugyanis egy olyan kategóriája, ami garázsokra vagy pincékre tökéletes, de lakóházakra már nem, lévén nem felelnek meg a kor hőszigetelési követelményeinek. Mindez pedig a külső megjelenésre, a minőségi kidolgozottságra is maximálisan igaz, éppen ezért nem ajánlatos a legolcsóbb alternatíva mellett dönteni abban az esetben, ha szeretnénk egy megbízható, jó hőszigetelést garantáló, mindemellett pedig a dizájn szempontjából is kellemes látványt biztosító nyílászárót választani magunknak.

Lakóházakra is ideális

Az alumínium nyílászárók kapcsán általános tévhit, hogy lakóházakra nem alkalmasak. Ezt az imént rögtön meg is cáfoltuk azzal, hogy a megfelelő kategóriából választva egy minden téren hosszú élettartamú, páratlan stabilitású és jó szigetelésű ablakot vagy ajtót kapunk a pénzünkért, ami ráadásul a masszívsága révén egy igazán határozott biztonsági tényezőt is jelent egyben. Sokak számára problémát szokott okozni még az ipari hatású, fémes megjelenés, azonban a mai modern otthonokban mindez inkább divatosnak és trendinek hat, arról nem is beszélve, hogy a fémes felületek színezhetők, matricázhatók – akárcsak műanyag társaik esetében.

Az alumínium nyílászárók előnyei közé sorolják még mindemellett a remek hangszigetelő képességet, miközben nem kell tartanunk használatukkal a viharos időjárástól, a rozsdától és a sérülékenységtől sem, sőt mi több, a fához képest lényegesen kevesebb karbantartási munkálatot igényelnek, így nagyjából ugyanazok a teendők vele, mint egy műanyag ablakkal vagy ajtóval. Ez az általános tisztítás mellett kimerül a zárszerkezet olajozásában és a tömítőgumik ápolásában.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák