Az árnyékolók szerepe a téli időszakban

2018-01-18
Csancsa árnyékolástechnika

Az árnyékolók kapcsán nagyon sokan azt hiszik, hogy csak a nyári időszakban van szerepük, azonban ez hatalmas tévedés, hiszen télen is nagyon sok hasznát vesszük bizonyos típusoknak, ellenben sokszor egészen más szerepkörben. Nyilván egy napellenző mindkét évszakban csak arra képes, hogy megóvjon minket a káros napsugaraktól, azonban egy zsaluzia vagy egy redőny esetében már egyáltalán nem ennyire egyszerű a helyzet, hiszen ezek az árnyékolók télen rengeteg extrával tudják megsegíteni otthonunk komfortérzetét és biztonságát.

1. Extra szigetelést nyújtanak a hideg ellen!

Legyen bármilyen új és drága nyílászárónk, a hőszigetelt üvegek a nagy hidegben sajnos hatalmas hőhidat képeznek még a legvastagabb szigetelt falak mellett is. Ilyenkor a nyílászárók számára óriási pluszt jelenthet egy olyan extra réteg, mint egy teljesen lehúzható redőny vagy egy zsaluzia, amelyek képesek egy plusz légréteget vonni az ablakok elé, így az nem érintkezik közvetlenül a kinti hideggel, ezáltal az üveg negatív hőcserélő képességét jelentős mértékben javíthatjuk vele.

3 praktikus tipp a redőny tisztítására

2. Védenek a széltől!

Bizonyos árnyékolók, így például a jobb minőségű zsaluziák vagy az alumínium redőnyök ráadásul nemcsak az egyszerű hidegtől tudják megvédeni otthonunkat és ablakainkat, hanem a szeles időszakban egyaránt nagy segítséget nyújthatnak. Mint ismert, a szél még hidegebbé teszi a kinti fagyos időjárást, és a jól szigetelt nyílászárókon belül is megtalálja azokat a réseket, melyeken keresztül betörhet otthonunkba. Ha viszont a szél nem közvetlenül ablakunkkal, hanem egy árnyékolóval találkozik, romboló és hűsítő hatása azonnal megtörik, és így nem tudja majd olyan intenzíven kifejteni negatív tulajdonságait, mint egy redőny vagy egy zsaluzia nélkül.

3. Megóvják nyílászáróinkat!

A téli időszakban nyílászáróinknak rengeteg kellemetlenséget kell elviselniük, ezáltal az extrém hideget, a nagy szelet, az esőket, a fagyot és így tovább. Ezek akár jelentős kárt is tehetnek ablakainkban – például a rések közé beszivárgó, és ott megfagyó víz tönkreteheti a szigetelést –, azonban egy jó árnyékoló ilyen esetekben is segít, hiszen nem engedi, hogy a víz, vagy bizonyos esetekben a fagy eljusson az ablakokig.

Az árnyékolók szerepe a téli idoszakban

4. Extra biztonságot garantálnak!

Bár a biztonságra nemcsak télen, hanem nyáron is szükségünk van, ellenben ha az árnyékolók hatékonyságára vagyunk kíváncsiak a leghidegebb évszakban, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt. Akár zsaluziát, akár redőnyt szereltettünk fel, mindkét szerkezet jelentős mértékben növeli otthonunk biztonságát, hiszen a betörők számára lényegesen nehezebb lesz behatolniuk lakásunkba abban az esetben, ha a nyílászárót még egy plusz réteg védi, ami akár masszív alumíniumból is állhat.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák