Barnulás napellenző alatt? Lehetséges!

2017-08-10
Csancsa árnyékolástechnika

A napellenző korunk egyik legjobb ár-érték arányát képviselő külső árnyékolója, amivel kapcsolatban rengeteg tévhit él az emberek között, legyen szó akár az árukról, akár a súlyukról, akár a tartósságukról. Meglepő azonban, de a napellenző kapcsán egészen általános tévhitek is felmerülnek, így gyakran halljuk azt a kérdést, hogy a napellenző alatt lehet-e barnulni?

Nem olyan lehetetlen, mint elsőre hangzik!

Erre a kérdésre a legtöbben rögtön rávágják válaszként, hogy a napellenző alatt nem lehet barnulni, hiszen az ember árnyékban van. Gondoljunk azonban csak bele még egyszer: nem kellemetlen bőrégésről van szó, hanem barnulásról, a két dolog pedig bár gyakran egymásból következik, a legtöbbször azonban nem kell, hogy együtt járjanak. Példának okáért egy gyümölcsfa árnyékában is nagyon szépen lebarnulhatunk a legforróbb nyári napokon, és a legnagyobb UV-sugárzás mellett, aminek az oka az, hogy a levelek között és más tárgyakról visszapattanva ugyanúgy elérik bőrünket a barnító sugarak.

Barnulás napellenző alatt? Lehetséges!

A napellenző kapcsán ez kifejezetten igaz, hiszen bár a ponyva minősége, anyaga és színe nagyon komoly meghatározó tényező lehet, de a legtöbb ilyen árnyékoló alatt szépen le tudunk barnulni, mert főleg a világos árnyalatú textilek szépen átengedik a napsugarak egy jelentős részét. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ugyanolyan drasztikus barnulás várható, mintha kifeküdtünk volna a tűző napra, de a hatás érzékelhető lesz, sőt mi több, lényegesen egyenletesebb mértékben és egészséges mennyiségben válhatunk bronzosabbá, mint ellenkező esetben.

Napszúrástól és leégéstől már nem kell tartanunk!

Hangsúlyozandó azonban még egyszer, hogy a barnulás nem jelent egyet a napégéssel, tehát amennyiben egy jobb minőségű, UV-álló réteggel bevont ponyvájú napellenzőt vásároltunk magunknak, akkor azok garantáltan megfogják majd az UV-sugarak jelentős részét, amelyek így nem juthatnak be a textil alá. Ez a gyakorlatban egy olyan tiszta és káros hatásoktól mentes árnyékot jelent, aminek köszönhetően akár naptej nélkül is teljesen biztonságban napozhatunk, illetve barnulhatunk alatta, mint egy egészséges szoláriumban, hőguta, napszúrás és más egyéb problémák nélkül.

Barnulás napellenző alatt? Lehetséges!

Természetesen nagyon fontos, hogy mielőtt a napellenző alatt barnulnánk, győződjünk meg arról, hogy a felszerelt ponyva UV-védelemmel lett-e ellátva, mert az olcsóbb darabok esetében a fenti kijelentések nem biztos, hogy helytállóak lesznek, ergo naptej nélkül ugyanúgy leéghetünk, és nem csak barnulhatunk az árnyékoló alatt.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák