Bővítsük otthonunk lakóterét egy automatizált napellenzővel

2019-12-05
Csancsa árnyékolástechnika

A lakásbővítés hallatán sokan elborzadnak, hiszen ez a kifejezés minden esetben egyet jelent egy többmilliós beruházással, az addigi nyugodtság, berendezettség és megszokottság ideiglenes feladásával. Az árnyékolástechnika fejlődésének köszönhetően azonban ma már úgy is bővíthetjük otthonunk lakóterét, hogy nem verjük magunkat milliós költségekbe, hiszen egy napellenző segítségével bármikor lehetőségünk nyílik olyan kültéri nappalit varázsolni a teraszra, hogy azt az év legtöbb időszakában komfortos körülmények között használhatjuk majd szabadtéri pihenésre.

Merthogy nagy áldás a saját kert és a saját terasz megléte, de még nagyobb, ha van egy olyan berendezett hely odakint, ami ideális alapot kínál nekünk nagy napsütés vagy szitáló eső mellett is arra, hogy friss levegőt szívjunk egy megfáradt nap után, és optimális környezetben próbáljuk meg kipihenni a szürke hétköznapok fáradalmait. Hogy miért ideális ebből a célból egy napellenző?

Bővítsük otthonunk lakóterét egy automatizált napellenzővel

A terasz, mint kültéri nappali

A lakásbővítés esetén sokan feltétlenül ragaszkodnak az alapozott falak meglétéhez, márpedig a komfortos pihenéshez sok esetben elegendő lehet egy fedett hely is, ahol nyáron, valamint az átmeneti évszakok jelentős részén komfortos hőmérsékletek várnak ránk ahhoz, hogy a lakásban viselt ruhánkban, egyszerű papucsban kimenjünk egy kávéra, teára vagy egy kis olvasásra. Ennek az élménynek a megvalósulásához kínál ideális alternatívát egy napellenző, mely a nyári melegben kellemes árnyékot ad, kisebb esők idején véd a megázástól, miközben néhány kényelmes kerti bútorral és növénnyel ugyanolyan bensőséges hangulatot varázsolhatunk odakint, mint bent.

Pláne abban az esetben, ha jól választunk! Ha ugyanis kültéri nappaliban gondolkodunk, akkor egészen más nézőpont szerint kell napellenzőt választani, mintha csak úgy általánosságban árnyékolnánk egy teraszt, egy kiülőt vagy egy erkélyt. Hogy mire figyeljünk oda ebből a szempontból?

  • Tartósság: Ha mindenképpen hosszabb távra tervezünk napellenzőnkkel, akkor elengedhetetlen fontosságú lesz figyelembe venni vele a tartósságot. Hogy minőségi terméket válasszunk, az nyilvánvaló, talán nem is kérdéses ilyenkor, de ami fontosabb, hogy az árnyékoló tokozott kialakítással rendelkezzen, vagyis az alapvetően stabilabb szerkezet mellett minden oldalról védelmet nyújtson a ponyvának és a csuklókaroknak a visszahúzást követően, amivel bizonyos esetekben akár több évvel is megnövelhetjük napellenzők élettartamát.
  • Méret: Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora méretű napellenzőt választunk magunknak abban az esetben, ha a kültéri nappali létesítése a cél. Ilyenkor nem szabad kicentizni a széleket, hanem minden oldalon legalább 30-60 centivel túl kell nyújtani a ponyvát – ha van rá lehetőség –, hiszen ez különösen oldalirányú árnyékolás vagy eső esetén nagyon fontos szempont lesz ahhoz, hogy kényelmesen és komfortosan pihenhessünk a ponyva alatt.
  • Színvilág: Mivel a beltéri nappalik esetében is nagyon fontos, hogy milyen színre festjük a falakat, vagy milyen álmennyezetet választunk, úgy természetesen a kültéri kialakítás esetén sem mindegy, hogy milyen mozgatható tetőszerkezetet, esetünkben napellenzőt választunk. Ezek az árnyékolók ugyanis minden elemükben színezhetők, ezáltal a ponyva mellett a komplett szerkezet árnyalatát mi választhatjuk ki, ami jelenős mértékben befolyásolja az árnyékoló alatti hangulatot, így például egy kellemes, levendulaszín ponyvával biztosan a nyugalom szigete lehet majd a teraszunkból.
  • Motorizálás: Egy a fentiekben felvázolt kültéri nappali esetében a kényelem, a komfort alapvető fontosságú. Ne vesződjünk tehát hajtókarokkal, ha a ponyva mozgatására van szükségünk, manapság ugyanis már minimális extra költségekkel tudjuk elektromossá tenni árnyékolónkat, aminek jóvoltából egy kapcsolódó távirányítóval egyetlen gombnyomásra, akár egy kényelmes kerti bútor kényelméből is szabadon módosíthatjuk a napellenző állását.

Miért automatizáljunk?

Erre a kérdésre leginkább néhány példával lehetne átfogóan válaszolni, de a legfontosabb mindenekelőtt, hogy azért, mert egy motorizált árnyékolóval már csak karnyújtásnyira vagyunk az önműködő kialakítástól, lévén pár szenzor felszerelésével lehetőségünk nyílik könnyedén automatikussá tenni egy ilyen rendszert. Megfelelő redőnymotor és kapcsolódó érzékelő-szisztéma kiválasztásával például rengeteg beállítást alkalmazhatunk, így például azt is, hogy akárhányszor hazaérünk a munkából, a napellenző mindig kiengedve várjon minket, de egy sor kényelmi funkciót is beprogramozhatunk a megfelelő szenzorok mellett.

Bővítsük otthonunk lakóterét egy automatizált napellenzővel

Ezen felül az automatizálással a termék biztonságát szintén megnövelhetjük! Hiába masszív szerkezetek ugyanis a napellenzők, a nagy szélben vitorlaként működnek, és ha ilyenkor nincs otthon valaki, hogy biztonságba húzza a csuklókarokkal együtt a ponyvát, akkor a napellenzőnk komoly károkat szenvedhet. Egy szél- vagy rezgésérzékelővel viszont már az első nagyobb szellők, a közelgő vihar előtt teljesen magától képes lehet biztonságba húzódni a teljes csuklókar és a rajta feszülő ponyva, de árnyékolási hatásait és képességeit fényérzékelőkkel például még tovább növelhetjük.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák