Elromlott a redőny? Javítható, sőt jobbá is tehető!

2017-11-09
Csancsa árnyékolástechnika

Bár a mai redőnyök – pláne a masszív alumínium szerkezetek – már úgy vannak kialakítva, hogy rendeltetésszerű használat esetén jelentős hiba ne történjen velük, azért így is akadhatnak problémák. A redőny szerkezete ugyanis folyamatos mozgásban van, kopik, használódik, ezáltal egy idő után elkerülhetetlen, hogy ne fussunk bele valamilyen meghibásodásba.

A leggyakoribb redőnyproblémák

A modern redőnyök kapcsán kijelenthető, hogy a leggyakoribb probléma a gurtnihoz kapcsolódik, ami összességében kifejezetten jelentéktelennek tekinthető, ám így is komoly kellemetlenséget tud okozni. A gurtni kiakadása vagy elszakadása, esetleg tekercsének hibája ugyanis szerencsésebb esetben csak megakasztja a redőnyt, de van, amikor teljesen leereszti a palástot, így sötétség borul az adott helyiségre a szerelők megérkezéséig.

Elromlott a redőny? Javítható, sőt jobbá is tehető!

A gurtni mellett a redőny mozgó szerkezetét érinti még gyakran kisebb vagy nagyobb probléma. Hosszabb távon előfordulhat a kopóalkatrészek törése, de a redőnypalást teljes leválása vagy leszakadása mellett a lécek sérülése, deformációja, esetleg elcsúszása is sokszor előfordulhat, akár még rendeltetésszerű használat esetén is.

A kisebb problémák szinte mindig javíthatók

A redőnyök meghibásodása bár kellemetlen probléma, összességében öröm az ürömben, hogy a kisebb galibák szinte minden esetben javíthatók a helyszínen az árnyékoló részleges megbontásával, illetve az elemek cseréjével. Nagyon ritka eset, amikor a redőnyt el kell szállítani, vagy szükséges kicserélni a teljes szerkezetet, ilyesmi ugyanis általában csak jelentős külső erőhatás – betörés, baleset – esetén indokolt, amikor már a lefutók, avagy maga a keret-, illetve vázszerkezet is megsérül.

Rögtön a minőség is javítható

Amennyiben a redőny megsérül, és feltétlenül javítás szükséges, a garancia pedig már nem él – ergo mindenképpen nekünk kell kifizetni az egészet –, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy rögtön javítsuk az árnyékoló minőségét is. Bár a szerkezet esetében ma már a műanyag és az alumínium redőnyökben egyformán magas minőségű alkatrészeket használnak – egy bizonyos árkategória felett –, azonban ha a palástot, a redőnyléceket kell cserélni, akkor jó döntés lehet például a műanyag helyett alumíniumot választani magunknak. Hogy miért?

Elromlott a redőny? Javítható, sőt jobbá is tehető!

Egyrészt mert ilyen esetben a beruházás már nem sokkal jelentősebb, de az alumínium garantáltan sokkal tartósabb lesz, nem horpasztja meg még egy erősebb jégverés sem, miközben a lécek jobban szigetelnek mind a hő-, mind a hang tekintetében. Nem mellesleg az alumínium palást sokkal biztonságosabb kialakítással is rendelkezik, hiszen a könnyű fémmel nehezebben bírnak el a betörők, egy extra feltolás elleni védelem beépítésével pedig gyakorlatilag áthatolhatatlan védelmet képez.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák