Erkélyeken is alkalmazható a kültéri vászon árnyékoló?

2018-09-20
Csancsa árnyékolástechnika

A kültéri vászon árnyékoló egy rendkívül speciális megoldás abban az esetben, ha egy kültéri helyiséget szeretnénk megóvni az oldalirányú napfénytől. A termék gyakorlatilag a napellenzők és a roletták egyfajta speciális kültéri elegyének tekinthető, ami számtalan helyen alkalmazható nagy hatásfokkal, ezáltal kiegészítő árnyékolóként vagy szélfogóként egy nyitott teraszon, sőt erkélyeken is. Hogy milyen előnyöket kínál ez a megoldás egy balkon számára? Ennek jártunk utána az alábbiakban!

Árnyékolás a nap minden órájában

A kültéri vászon árnyékolót a gyakorlatban úgy képzeljük el, mint egy kültéri rolettát, mely egyfajta függönyként képes elállni az oldalirányból érkező napsugarak útját. Erre a hatásra főleg a nyári időszakban nagy szükség van olyan erkélyeken, melyeket a felkelő vagy a lenyugvó Nap sugarai több órán keresztül érnek, hiszen ezeket egy napellenző már nem képes minden esetben felfogni. Emiatt az erkély vagy a kapcsolódó helyiség ebben a pár órában felforrósodhat és használhatatlanná válhat – kivéve abban az esetben, ha kültéri vászon árnyékolóval védekezünk.

Ennek a megoldásnak köszönhetően ugyanis a napellenzők masszív és tartós ponyvájának hatékonyságával vonhatunk egy olyan „falat”, mely maximális védelmet kínál az oldalirányból érkező napsugarak káros hatásaival szemben. A speciális textil ráadásul nemcsak az UV-sugarakat, hanem a forróságot is képes lefojtani egy kicsit, miközben a fényt bár megszűri, éppen elegendő mennyiséget enged át ahhoz, hogy ne csökkenjen az erkélyen megszokott komfortérzetünk.

Páratlan védelem a magánéletünknek is

Mivel a kültéri vászon árnyékoló az imént bemutatott páratlan hatást úgy képes elérni, hogy gyakorlatilag teljesen lezárja az erkélyt, ezért egy további negatívummal és egy óriási pozitívummal is számolnunk kell vele kapcsolatban. A negatívum, hogy a lehúzott árnyékoló teljesen meggátolja a kilátást, amit egy lakótelepen nem feltétlenül nevezhetünk problémának, miközben a helyzetet egyensúlyozza, hogy pozitívumként magánéletünk védelmében nagyon sokat tehetünk vele. A kültéri vászon árnyékolók ugyanis nemcsak a kilátást, hanem a belátást egyaránt akadályozzák, ezáltal akár lenge öltözetben is élvezhetjük mellette erkélyünkön a friss nyári levegőt.

Sőt mi több, ez az árnyékoló-típus a kényelem szempontjából szintén kimagasló lehetőségekkel kínál, hiszen a hagyományos manuális mozgathatóság mellett lehetőség van a motorizálásra. A kapcsolódó távirányító segítségével így gyakorlatilag egyetlen gombnyomással mozgathatjuk majd az árnyékolót, sőt mi több, a megfelelő szenzorokkal akár automatizálhatjuk is őket, tehát beprogramozhatjuk például, hogy erős szél érzékelésekor automatikusan biztonságba húzza magát, ezzel megelőzve az esetleges sérüléseket.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák