Ezért egyre népszerűbb manapság a redőnyhöz képest a zsaluzia

2019-08-22
Csancsa árnyékolástechnika

Amennyiben egy olyan kültéri árnyékolót szeretnénk otthonunkra szeretletni, ami a nyílászárók közvetlen fedését támogatja, akkor alapvetően két ismert, télen-nyáron egyaránt magas hatásfokkal alkalmazható terméktípus közül válogathatunk. Az egyik ilyen a redőny, melyet bizonyára senkinek sem kell bemutatni, hiszen évtizedek óta jelen van a piacon, működési elve és megjelenése az általános tulajdonságaival együtt már a vérünkbe ivódott, de egyre nagyobb szeletet szakít ki magának a piacból a hazánkban még viszonylag frissnek tekinthető zsaluzia is.

Ezért egyre népszerűbb manapság a redőnyhöz képest a zsaluzia

Olyannyira, hogy az elmúlt néhány évben a zsaluzia népszerűsége az egekbe szökött, így az előrejelzések szerint nemsokára eljön az idő, amikor már ugyanolyan sokat adnak el belőle, mint a közkedvelt redőnyökből. Hogy miért keresik egyre többen kültéri árnyékolás esetén a zsaluziákat? Erre szerettünk volna átfogó válasszal szolgálni az alábbiakban!

Precízebb és változatosabb árnyékolási lehetőségek

A zsaluzia egyik legnagyobb előnye rögtön a felépítéséből fakad. A terméket úgy lehetne jellemezni a legegyszerűbben, mint egy a redőny tartósságával ellátott, de a beltéri reluxák sokszínű megoldásaival és lehetőségeivel ellátott árnyékoló, ami ráadásul még jól is néz ki. Mivel a zsaluzia esetében forgatható alumíniumlamellák biztosítják a napsugárzás távoltartását, ezért a redőny egybefüggő palástjához viszonyítva lényegesen változatosabb lehetőségeket kínál az árnyékolás tekintetében.

Megfelelő állásban a lamellák például a napsugarakat és a kíváncsi tekinteteket egyaránt távol tarthatják otthonunktól, de a fényt ennek ellenére is továbbengedik, vagyis kellemes félárnyékba borítható vele a lakás, ami egy redőnnyel teljességgel kivitelezhetetlen. A félárnyékhoz ugyanis ott részben nyitva marad a palást – ergo csak a nyílászáró feléig lesz lehúzva az egész –, vagyis valamennyi napsugárzást át kell engedni, miközben a magánélet védelme egyaránt csorbát szenved.

Modernebb megjelenés

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont egy kültéri árnyékoló kiválasztásakor a megjelenés, az esztétika kérdése. Bár a redőnyök is színezhetők, azonban a zsaluziák már önmagukban rendkívül látványos megjelenéssel kecsegtetnek, ezáltal kifejezetten modern összhatást keltenek, de robosztusságuk sem elhanyagolható szempont – pláne a vagyonvédelem tekintetében. Egy igényesen felszerelt zsaluzia garantáltan magasabb szintre tudja emelni a lakás megjelenését, miközben nemcsak látványra, hanem a gyakorlatban is növeli a biztonságot, a magánélet védelmét. Mindezt ráadásul könnyedén fokozhatjuk a megfelelő lamellatípus kiválasztásával, hiszen a C-, az S- és a Z-lamellás megoldások minimális, de annál jelentősebb különbségekkel kecsegtetnek.

Ezért egyre népszerűbb manapság a redőnyhöz képest a zsaluzia

Több rögzítési lehetőség

Noha a redőnyök között is létezik külső- és vakolható tokos típus, a zsaluzia kapcsán azonban mégis több lehetőség áll a vásárlók rendelkezésére, ami azt jelenti, hogy esetükben nem létezik lehetetlen, szinte bárhol és bármikor alkalmazhatók egy nyílászárón vagy közvetlenül előtte. Alapvetően már a hőszigetelő szendvicspanel rengeteg alternatív megoldást ad a kezünkbe ahhoz, hogy esztétikus és könnyedén szerelt árnyékolónk legyen, de ha tényleg minden lehetőség bukott, tehát sem vakolható- sem külső tokos zsaluziát nem tudunk szerelni, még ott van a harmadik alternatíva. Ez a homlokzati zsaluzia, melyet közvetlenül a homlokzatra, a falra szerelnek, és bár ilyenkor az esztétikum néha csorbát szenved, de ha valaki szereti a robosztus, modern és biztonságos megoldásokat, akkor könnyedén örömét lelheti benne.

Hasonlóság az általános tulajdonságok terén

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a zsaluzia közkedveltségét a fenti előnyök mellett az hatványozza, hogy az általános tulajdonságok terén szinte teljes egészében megegyezik a redőny jellemzőivel. Ennek megfelelően teljesen zárt lamellák mellett ugyanolyan hatékony árnyékolási tulajdonságok várnak majd ránk, sőt mi több, a télen és nyáron lényeges hőszigetelési támogatásról szintén nem kell lemondanunk egyik esetében sem.

Fontos kiemelni továbbá, hogy az árnyékolók kialakíthatók kézzel mozgatható, valamint motorizált formában. A zsaluzia esetében előbbi alternatíva a hajtókaros technika, de az elektromos megoldás kapcsán már nincs sok különbség - legalábbis ránézésre - a redőnynél alkalmazott motorizáláshoz viszonyítva. Ennek hála mindkét terméket egy távirányító segítségével, akár egyetlen gombnyomással tudjuk irányítani, de automatizálásukra is lehetőség van.

Ennek a lényege, hogy a beépített elektromotorhoz különféle érzékelők kerülnek, melyek képesek felismerni az időjárás vagy a napszakok változását, és beállításaink függvényében külső beavatkozás nélkül, azaz önműködő formában tudnak reagálni az adott helyzetre. Ez nemcsak kényelmes, hanem rendkívül biztonságos mindkét árnyékolónál, hovatovább közvetetten még a rezsiköltségeinket is lehetőségünk van csökkenteni vele.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák