Ezért fontos, hogy szakember végezze a zsaluzia telepítését

2018-03-08
Csancsa árnyékolástechnika

Nagyon sokan hajlamosak arra, hogy a spórolást szem előtt tartva ezermesternek képzelik magukat. Bár valóban vannak olyan emberek, akik rengeteg mindenhez értenek, de az árnyékolók felszereléséhez nem elég egy csipetnyi barkácsolási készség, itt a megfelelő szaktudás mellett rendkívül fontos például a kellő tapasztalat is.

Mindez pedig különösen igaz abban az esetben, ha egy zsaluzia felszereléséről van szó, hiszen ez a típusú árnyékoló nem egy közönséges függönykarnis, de még csak nem is egy külső tokos redőny, hiszen ezeknél sokkal pontosabb és precízebb beállítást igényel. Már néhány milliméter eltérés elegendő ahhoz, hogy a zsaluzia működésképtelen legyen, vagy rögtön meghibásodjon, sőt mi több, a szaktudás hiányából fakadóan kimaradhatnak olyan munkafolyamatok, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kérdéses árnyékoló megfelelően működjön. Természetesen ez még csak a jéghegy csúcsa!

Szakember nélkül gyakoribbak a szerkezeti meghibásodások

Ha egyedül szeretnénk nekiállni a zsaluzia telepítésének, vegyük figyelembe, hogy tapasztalataink szerint sokkal gyakoribbak az árnyékoló esetében a szerkezeti meghibásodások akkor, ha kellő tapasztalat nélkül kerül telepítésre az adott kiegészítő. Bár a vakolható tokos zsaluziák esetében ez ritkán fordul elő, a külső tokos típusoknál azonban rengetegen megpróbálkoznak maguk megoldani a szerelést, ami olyan hibákat idézhet elő, melyek néhány hónap alatt teljességgel használhatatlanná teszik az árnyékolót.

Példának okáért, a zsaluzia tokszerkezetének helytelen felhelyezése negatív hatást gyakorol a lamellák mozgathatóságára, ezáltal a nem vízszintbe állított árnyékolóban vagy nem tudnak megfelelően mozogni a lécek, vagy a zárásuk lesz elégtelen, ami hiányos fényzárást eredményez, de ami ennél is nagyobb baj, hogy mindez megterheli a teljes szerkezetet. Pontos beállítás mellett ugyanis a zsaluzia lamelláinak úgy kell működniük, mint a svájci órának, de amennyiben egy kis eltérés mutatkozik, rögtön megjelennek a súrlódások, az egyensúlyproblémák, melyek a meghibásodás melegágyai.

Szintén gyakori probléma a „tákolt” zsaluziák kapcsán a mozgatóléc bevezetése. Bár ebben az esetben nincsenek olyan súlyos megkötések, mint a redőnynél, ergo ha egyszer bevezettük, akkor már nagy probléma nem lehet vele, de sokan hajlamosak annyira elmérni ezt a tokszerkezeten, hogy a működtetéshez szükséges eszközöket nem tudjuk megfelelően bevinni a házba. Emiatt ugyan a zsaluzia nem sérül meg, ellenben rengeteg bosszúságot tud okozni.

A garanciára is gondoljunk

A meghibásodás mellett a zsaluziákat azért se szereljük magunk, mert a legtöbb gyártó csak úgy biztosít garanciát a termékére, amennyiben általuk ismert forgalmazó vagy szerelő igazolja, hogy a telepítést ők végezték el. Ellenkező esetben elbukhatjuk a jótállást, így ha fel is tudjuk szerelni megfelelően a kérdéses árnyékolót, de mégis kisebb-nagyobb meghibásodást tapasztalunk, abban az esetben saját költségünkön kell elvégeztetnünk a javítást, ami komplett csere esetén alaposan megkönnyítheti a pénztárcánkat.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák