Ezért jó választás a gyerekszoba nyílászáróira a zsaluzia

2020-02-27
Csancsa árnyékolástechnika

Mivel a családos emberek a gyermekeikért élnek, ezért nyilvánvalóan mindenből szeretnék számukra mindig a legjobbat nyújtani. Nem lehet kivétel ebben a tekintetben az árnyékolástechnika sem, ezáltal ha gyerekszoba nyílászárójára keresünk megfelelő minőségű kiegészítőket, érdemes lehet megismerkedni a zsaluziával, mely kültéri megoldásként több szempontból is nagyon jó döntés lehet ilyen esetben. Lássuk a legfontosabb érveket!

Precíz fényszabályozás

A gyerekek rendkívül aktív kisemberek, ezáltal nagy szükségük van arra, hogy mindig optimális körülmények között éljék mindennapjaikat, azaz elegendő fény álljon a rendelkezésükre a gyerekszobában a végeláthatatlan játékhoz, miközben tűző napsütés esetén úgy biztosítsuk ezt számukra, hogy közben az árnyékolásra sem lehet panasz. Hogy ez kivitelezhetetlen? Elsőre talán úgy tűnik, de a zsaluziával könnyedén megvalósítható, hiszen a forgatható lamellák jóvoltából úgy teremthetünk kellemes félárnyékot a gyerekszobában, hogy közben a káros és kellemetlen napsugarakat teljesen távol tartjuk onnan. Erre a kültéri árnyékolók közül egyetlen másik megoldás sem képes!

Kiváló fényzárás

Azon túl, hogy a zsaluzia lamellái kifejezetten ideálisak a kimagasló fényszabályozásra, nagyon lényeges megjegyezni velük kapcsolatban, hogy a fényzárás tekintetében sem vallanak kudarcot. Főként a jobb minőségű Z- és S-lamellás kialakítások – melyek speciális gumírozott lamellavégekkel rendelkeznek – közel 100 százalékos fényzárásra alkalmasak, ami azt jelenti, hogy akár napközben is könnyedén kialakíthatunk a segítségükkel az éjszakai sötétséghez hasonló közeget. Ez gyermekek esetében kifejezetten fontos lehet, hiszen számukra a délutáni alvás, de legalábbis a délutáni szieszta sokkal kiadósabb lesz megfelelő fényzárás mellett.

Extra hang- és hőszigetelő hatás

A gyerekszoba az a helyiség, ahol mindig fontos a nyugalom, a harmónia, és ennek az egyik alapfeltétele a csend, valamint a kellemes hőmérsékletek. Ezeket a tulajdonságokat egyaránt megtámogathatjuk egy zsaluzia felszerelésével, hiszen amint összezárjuk a kérdéses árnyékoló lamelláit, azzal egy extra légréteget tudunk kialakítani, mely minden tekintetben megtámogatja a szigetelést. Nyáron nehezebben ereszti át a kint uralkodó nagy meleget, télen ugyanez a helyzet a nagy hideggel, miközben a zajt folyamatosan szűri, ezáltal sokkal kevésbé zavarják meg a kinti hanghatások a kicsik nyugalmát.

Motorizált működtetés

Mint a legtöbb modern és jó minőségű árnyékolót, úgy természetesen a zsaluziát is lehetőségünk nyílik motorizálni. Ez a gyerekszobában azért különösen előnyös megoldás, mert amint nagyobbak és felelősségteljesebbek a kicsik, úgy akár saját maguknak is képesek szabályozni a helyiségben uralkodó fényhatást. A motorizált megoldáshoz ugyanis minden esetben egy távirányító csatlakozik majd, ami rendkívül könnyed működtetést tesz lehetővé az árnyékoló számára. Nyilván nemcsak a gyermekek, hanem a mi esetünkben is egyaránt egyszerűbb lehet így egy zsaluzia működtetése, miközben nemcsak közvetlenül a gyerekszobából, hanem akár más helyiségekből is mozgásba tudjuk hozni a szerkezetet, ami a motorizálás dacára szinte teljesen hangtalanul működik.

Automatizált működtetés

A motorizálás mellett azonban fontos kiemelni a zsaluziák esetében az automatizálás lehetőségét is, ami gyerekszobáknál igencsak lényeges tulajdonság lehet. Ennek az oka nem más, minthogy ilyen kialakítással a kérdéses árnyékolók gyakorlatilag önműködők lesznek, ezáltal folyamatosan képesek az időjáráshoz, a hőmérsékletekhez igazodni, hogy a kicsik számára egész álló nap a lehető legoptimálisabb környezetet biztosítsák. Ennél kényelmesebb megoldást elképzelni sem tudnánk gyermekeink hálószobáján.

Ezért jó választás a gyerekszoba nyílászáróira a zsaluzia

Biztonság

A zsaluziák kapcsán fontos kiemelni, hogy mindegyik típus fémből, egészen pontosan masszív alumíniumból áll, tehát akár nyitott, akár zárt lamellákkal, de jelentős mértékben növelhetik a gyerekszoba biztonságát. Ezeken a szerkezeteken ugyanis sem könnyedén, sem hangtalanul nem lehet bejutni, ami földszinti lakás vagy helyiség esetében a vagyonvédelem tekintetében is előnyös, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Lényeges még itt megjegyezni, hogy nemcsak befelé, hanem kifelé sem lehet egyszerűen áthatolni a lamellasorokon, tehát ezen a téren is védelmet biztosít a gyerekek számára.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák