Három árnyékoló, ami az esőtől is tartósan megvédi a nyílászárókat

2017-09-14
Csancsa árnyékolástechnika

Beköszöntött az ősz, az év egyik legcsapadékosabb időszaka, ami alaposan próbára teheti többek között nyílászáróinkat is, hiszen az eső ebben az évszakban rendszerint széllel együtt érkezik, ami azt jelenti, hogy a rossz helyen fekvő ablakokat és ajtókat sem kímélik a hideg esőcseppek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tehetünk semmit sem a védelmük érdekében, hiszen nem kell tétlenül néznünk – pláne fa nyílászárók esetében –, hogy a víz apránként tönkreteszi az ablakokat, mert bizonyos árnyékolók ebben az esetben többfunkciós szerepet tölthetnek be. Hogy melyek ezek?

1. Redőny

A redőny nem véletlenül annyira ajánlott abban az esetben, ha árnyékolót keresünk otthonunkra, hiszen pláne az alumínium változatok elképesztően tartósak és szívósak, így nem tud komolyabb kárt tenni bennük még a jégeső sem. Az alumínium redőny konkrétan egy plusz védőréteg lehet a nyílászárók előtt, ami nemcsak a szigetelés szempontjából nagy segítség télen és nyáron egyaránt, hanem a nyílászáró-védelemben is. Ez igaz lehet abban az esetben, ha betörők elleni védelemről beszélünk, de akkor is, ha az időjárástól, így például a nagy széltől és esőtől óvnánk meg ablakainkat és ajtóinkat, hiszen ezek a károsító elemek ilyenkor a redőnypalástot érik el, és esélyük sincs eljutni a nyílászárókig. A jó ár-érték arány mellett pedig csak hab a tortán az extra szigetelésük, a 100 százalékos fényzárásuk, a színezhetőségük és a betekintés elleni védelmük.

2. Zsaluzia

A zsaluzia nem más, mint egy kültéri reluxa, amely rendkívül erős és masszív alumíniumból készül, és speciális lamellái révén szinte ugyanaz a hatás érhető el vele, mint a redőnnyel. Persze vannak különbségek, így nem biztosítható általa a 100 százalékos – csak az azt megközelítő – fényzárás, és a szigetelés szempontjából sem olyan hatásos, ellenben sokkal távolabb helyezkedik el a nyílászáróktól, ami a védelem szempontjából különösen nagy pozitívum. A zsaluzia ugyanis sokkal távolabb képes megfogni a tomboló szelet és a nagy esőket is, ezáltal lényegesen nagyobb védelmet biztosítva nyílászáróink számára. Nem szabad elfelejteni ugyanakkor a zsaluzia esetében azt, hogy a jó ár-érték arányon felül szabadon színezhető, véd a kíváncsi tekintetektől, ezen túlmenően pedig páratlanul finoman szabályozható vele a beáramló fény mértéke.

Három árnyékoló, ami az esőtől is tartósan megvédi a nyílászárókat

3. Napellenző

Habár a napellenző nem olyan hatásos a nyílászáró-védelemben a szél és az eső szempontjából, mint a zsaluzia és a redőny, de mégis meg kell itt említenünk, hiszen jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Olyannyira, hogy a napellenző kiengedve megvédi a nyílászárót például a földről vagy a párkányról visszacsapódó vagy visszapattanó esőcseppektől, miközben még akkor is védelmet garantál a közvetlen áztatástól, ha az eső nagyobb széllel, szemből érné az adott ajtót vagy ablakot. Bár a napellenzőt eláztatni nem tanácsos, viharban pedig érdemesebb teljesen visszahúzni, de kisebb eső esetén bátran kiereszthetjük egy kicsit, és azzal is megóvhatjuk ablakunkat az égi áldástól.

Három árnyékoló, ami az esőtől is tartósan megvédi a nyílászárókat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák