Idézzük meg a tavaszt a zsaluzia színeivel!

2018-03-01
Csancsa árnyékolástechnika

Amikor szóba kerül egy lakás esetében az árnyékolás kérdésköre, nagyon sokan azért nem választják a zsaluziát, mert úgy tudják, hogy ez a kiegészítő csak néhány színben kapható, és azok is teljesen átlagos, fémes árnyalatú standardok. Ez az állítás azonban az egyik legnagyobb tévhit, amit csak hallhatunk a zsaluzia kapcsán, hiszen az egyik olyan külső árnyékolóról beszélünk, ami a lehető legkülönfélébb és legváltozatosabb színekben kapható, ezáltal ugyanazokkal az árnyalatokkal kérhetjük, mint például a redőnyöket, így akár még a közeledő tavaszt is megidézhetjük a segítségükkel.

Zsaluzia a tavasz színeiben

Ha eldöntöttük, hogy mindenképpen zsaluziát szeretnénk telepíteni nyílászáróinkra árnyékolóként, akkor azon túl, hogy nyugtázhatjuk jó választásunkat, egy újabb nehéz kérdésben kell dűlőre jutnunk, ami a szín lesz. Mivel nyakunkon a tavasz, és az évszakhoz kapcsolódó színek rendszerint nagyon jól mutatnak minden régebbi építésű és mediterrán stílusú házon, ezért érdemes lehet ezeket az árnyalatokat előnyben részesítenünk.

Választható keret színek

ral_open

Példának okáért a sárga és a narancssárga különféle árnyalatai nemcsak a megjelenés, hanem a tisztítás szempontjából is rendkívül előnyösek lesznek, hiszen pláne utóbbin nehezen észrevehető a kosz és a por, ellentétben például egy fehér vagy egy fekete változattal. Szintén a tavaszias színek között tarthatjuk számon még a világosabb kéket, de akár az élénk pirosat is, mely a maga nemében talán merész választásnak tűnhet, de a megfelelő árnyalatban, homlokzatunkkal olyan kontrasztba állítható, amihez foghatót talán sehol máshol nem láthatunk majd.

A tavasz színei közé sorolnánk még a lilát, illetve a kapcsolódó árnyalatokat, melyek szintén a merészebb megoldások közé sorolhatók, de egy sárga, sőt kékes homlokzatú lakóházak esetén olyan egyedi és különleges kombinációkat hozhatunk össze magunknak általa, amit a legszebb tavaszi virágok képesek produkálni.

Hová és milyen színt válasszunk?

Persze hiába szeretnénk mi otthonunkra a tavaszt idéző színvilágú zsaluziát, azért ez nem minden esetben célszerű megoldás. Példának okáért egy modern lakóháznál a határozott vonalakkal, a sötét színek túlzott használatával nem a legjobb választás egy sárga vagy egy piros zsaluzia, tehát otthonunk stílusát mindig vegyük figyelembe, akárcsak a homlokzat, illetve az ablaktokok színét. Ezzel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a zsaluzia tokszerkezete külön is színeztethető, ezáltal a nyílászárókhoz való igazítás sokkal könnyedebb lesz, sőt még kellemesebb megjelenítésre is lehetőséget ad.

A zsaluzia színválasztása jelentős mértékben függhet továbbá még attól is, hogy milyen fekvésű az adott ablak. Egy forgalmas, poros út felé néző nyílászáró esetén ugyanis számolnunk kell azzal, hogy az árnyékolót nagyon sokat kell majd takarítanunk, ami ugyan a zsaluziák esetében nem nagy mutatvány, de ha egy erőteljesebb narancssárga színt választunk magunknak, akkor a por és a kosz kevésbé látszik meg rajta, mint egy fekete vagy fehér árnyalaton. Ezt tehát szintén vegyük figyelembe ilyen esetekben!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák