Így egészítheti ki kertünket egy jól kiválasztott napellenző

2019-01-24
Csancsa árnyékolástechnika

Bár a napellenzők felhasználási lehetőségei meglepően széles skálán mozognak, a legtöbb esetben még mindig inkább kerti teraszokon láthatjuk viszont őket. Ez nem véletlen, hiszen aki egy olyan mozgatható ponyvás kültéri árnyékolót szeretne, ami nyáron kellemesen lehűt minket, télen pedig teljesen eltüntethető, ezáltal nem akadályozza, hogy a lakásba eljusson a fény, az szinte csak ezzel az egy alternatívával számolhat a nagyobb kiterjedésű termékek között.

Nyilvánvalóan rengetegen vannak, akik csak azért szeretnének maguknak napellenzőt, hogy nyáron az egész családdal nyugodtan pihenhessenek a szabadban még a legnagyobb kánikula idején is, azonban érdemes egy kicsit elgondolkozni azon, hogy a nyilvánvalón felül milyen extrákkal egészítheti még ki a kertünket egy jól kiválasztott napellenző. Ennek jártunk utána az alábbiakban!

A megfelelő szín új életet lehelhet a kertbe

A napellenzők nagy előnye, hogy minden elemükben teljesen színezhetők. Bár rengetegen vannak, akiknek ez a tulajdonság csak a sokadlagos tényezők között szerepel, azonban egyáltalán nem elhanyagolható, ha kedveljük az esztétikus megoldásokat, hovatovább imádunk meghitt és nyugalmat árasztó helyen pihenni a nyári időszakban. Bár egy kertben ennek az alapját nyilván a környezet adja meg leginkább, hogy milyen fák, növények vagy éppen kerti bútorok vesznek minket körül, de egy napellenző ugyanilyen fontos lehet ezen a téren!

Így egészítheti ki kertünket egy jól kiválasztott napellenző

Az oka pedig nem más, minthogy az óriási ponyva alapjaiban meghatározza majd kertünk arculatát. Sokan erre csak a felszerelés után jönnek rá, holott érdemes előre gondolkozni, hiszen lesznek, akiket például a meleg narancsos vagy pirosas színek, esetleg a kék, lila vagy éppen barna árnyalat nyugtat meg. Ezen a téren a határ szerencsére a csillagos ég, ezáltal a szivárvány szinte minden színében szerelhetők a napellenzők, hovatovább szerkezetüket is a ponyvához igazíthatjuk. A helyzet pedig egyaránt érvényes a csuklókaros típusok mellett a függőleges változatokra is!

Motorizálással a lakásból is óvhatjuk gyermekeinket

Talán bele sem gondoltunk, de a napellenző gyermekeink és családtagjaink biztonságához is hozzájárulhat abban az esetben, ha szívesen töltik szabadidejüket a teraszon. Amennyiben például a gyerekek egész nap odakint vannak, a legmelegebb órákban nagyon fontos számukra a biztonságos árnyék. Impregnált alapanyagának hála egy napellenző képes megszűrni a káros UV-sugarak jelentős mennyiségét, ezzel megfelelően biztonságos környezetet biztosítva a gyerekek számára, akiket azonban így is érdemes lesz szemmel tartani.

Ahogyan ugyanis a Nap mozog az égen, úgy kell követni a mozgását a napellenzővel is. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet a motorizálás, hiszen ha gyermekeink már majdnem a napon vannak, mi a lakásból, a házimunka hosszabb megszakítása nélkül, egyszerű gombnyomással kifelé mozdítjuk a ponyvát, ezzel megnövelve az árnyékolt felület nagyságát, hogy gyermekeink továbbra is biztonságban, napfénytől mentes közegben játszhassanak. Sőt mi több, a folyamatot automatizálhatjuk, speciális fényérzékelőkkel kiegészítve például a motorizált napellenző magától is képes lesz felismerni, ha több árnyékra van szükség, ezáltal automatikus mozgásával árnyékot biztosít a teraszon játszó gyermekeknek vagy az éppen ott pihenő felnőtteknek.

Így egészítheti ki kertünket egy jól kiválasztott napellenző

Megfelelő kialakítás mellett a nyugalom szigetét varázsolhatja kertünkbe

A munkával töltött stresszes és szürke időszakok után szerencsés az, aki a saját kertjében, a saját kis zöld övezetében engedheti ki a gőzt. Egy napellenző márpedig komoly segítséget jelenthet ebben a folyamatban, hiszen mindenki sokkal szívesebben tölti szabadidejét kellemes árnyékban, mint a tűző napsütésben izzadva. Nagy előnye ráadásul a napellenzőknek, hogy a csuklókaros és a függőleges megoldások kombinálhatók egymással, ezáltal míg előbbi a fentről, utóbbi az oldalirányból érkező napsugárzást is képes megszűrni, aminek az eredménye a nagybetűs és tökéletes árnyékolás lesz, mely a nyugodt pihenés alapja a melegebb időszakokban.

Mindehhez már csak egy megfelelő díszkertről és a szép zöldellő gyepről kell gondoskodnunk, amiben a kertfuvesites.hu csapata biztosíthat nekünk szakszerű segítséget.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák