Így szigetel télen egy minőségi redőny

2017-12-07
Csancsa árnyékolástechnika

A minőségi redőnyök kapcsán nagyon fontos ismérv a masszív kialakítás mellett az, hogy az adott árnyékoló képes extra szigetelést garantálni a nyílászárók számára télen és nyáron egyaránt. Míg nyáron az árnyékolással és a nagy meleg kint tartásával mondhatni egyértelmű működési elv társul a redőnyök mellé, addig kevesen tudják, hogy télen miként is képes szigetelni egy minőségi redőny. Ennek jártunk utána az alábbiakban!

Extra réteget képez a nyílászáró előtt

A redőnyök szigetelésével kapcsolatban alapvetően kijelenthető, hogy tulajdonságuk kifejtéséhez elengedhetetlen, hogy minőségi kialakítást kapjanak, hiszen amennyiben a redőnylécek nem záródnak megfelelően, vagy a tokszerkezet hézagosan került felszerelésre, akkor azzal kisebb-nagyobb hő-hidak keletkeznek. A redőnyök télen úgy képesek szigetelni is az árnyékoláson, illetve a betekintés elleni védelmen felül, hogy teljesen leeresztett állapotban egy extra réteget képeznek az ablaküveg előtt, ami közel hasonló teljesítményt biztosít, mintha egy plusz ablaküveget helyeztünk volna el a nyílászáró előtt.

Idén is a redőny volt az árnyékolók sztárja, el is mondjuk, hogy miért!

A hatást pedig jelentős mértékben megnöveli a redőnylécek kialakítása! A műanyag redőnyök esetében ugyan ez nem túl kiemelkedő, hiszen ezekben többnyire csak levegő található, de az alumínium redőnyök palástjában a minőségi termékeknél extra kitöltő anyag is fellelhető, ami sokkal vaskosabb réteget tud képezni, mely jobban bent tudja tartani a kellemes meleget. Amint ugyanis tudjuk, hiába szigeteljük le akár több centiméter vastagon otthonaink falait, a nyílászárók üvegrésze továbbra is elképesztő mértékben felelős a hő átadásáért, amit egy redőny drasztikus mértékben csökkenthet. Hogy miként?

A hideget nem engedi be, a meleget nem engedi ki

Röviden és tömören így, ahogyan az alcímben írtuk! Történetesen ugyanis, ha egy redőnyt teljesen leeresztünk, akkor az egy közel hézagmentes felületet képes eredményezni az ablaküveg előtt, közötte egy újabb rétegnyi levegővel, ami messze nem lesz olyan hideg, mint a kinti hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy a kinti hidegnek legalább két vaskos légkamrán kell keresztülverekednie magát ahhoz, hogy lehűtse a benti hőmérsékletet, és ugyanez fordítva is maximálisan igaz lesz.

Idén is a redőny volt az árnyékolók sztárja, el is mondjuk, hogy miért!

Természetesen mindez csak teljes egészében leeresztett, szakszerűen beépített és minőségi redőny esetében érvényes, hiszen egy rosszul záródó redőnypalástnál a kis réseken keresztül akadálytalanul áramlik be a hideg az ablaküvegekhez, ezáltal az árnyékoláson felül az efféle kiegészítők elhanyagolható mértékben segítenek hozzá a nyílászárók szigeteléséhez.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák