Így válasszuk ki a nyílászáró beépítőjét!

2016-11-04
Csancsa árnyékolástechnika

A nyílászáró vásárlása kapcsán nagyon sokan csak azt nézik, hogy minél olcsóbban kijöjjenek belőle, miközben kevesen gondolnak bele abba, hogy egy ablakot vagy egy ajtót jellemzően nem egy-két évre vásárolunk, hanem normál esetben legalább 15-20 évre vagy még annál is hosszabb időre. Egy rosszul kiválasztott nyílászáróval ugyanis nemcsak, hogy energiát nem takarítunk meg, hanem még idő előtt olyan többletköltségeink is származhatnak belőle, amire korábban egyáltalán nem számítottunk.

Így válasszuk ki a nyílászáró beépítőjét

Ami azonban sokszor még ennél is fontosabb, hogy egy olyan vállalkozót bízzunk meg a nyílászáró beépítésével, aki valóban érti a dolgát, és aki jelentős mértékű referenciával is rendelkezik hozzá. Választhatjuk ugyanis mi a legdrágább ablakokat vagy ajtókat, ha azokat rosszul építik be, akkor akár a fél áron kínált olcsóbbakat is választhattuk volna, mert nagyjából ugyanott lennénk a hatékonyság tekintetében. Kevesen tudják ugyanis, de egy nyílászáró, főként egy ablak beépítését nagyon el lehet rontani. Ilyen általános probléma például a PUR habbal való spórolás, amit előszeretettel hagynak ki a megbízhatatlan cégek a párkány alóli részeken, amivel egy olyan hő-híd keletkezhet, mely alapvető szigetelési problémákat idéz elő.

Ezért tehát lényeges a beépítést végző vállalkozó jó megválasztása, amivel kapcsolatban az első és leglényegesebb, hogy olyan cég mellett döntsünk, aki nem ígér túl gyanús vagy túl olcsó ajánlatokat, ellenben azt határozottan, papírral, garanciával és referenciával kínálja. A legjobb általában az, ha a beépítést ugyanaz a vállalat végzi, akik az ablakokat és ajtókat is hozták nekünk, hiszen így biztos, hogy már ismert termékekkel lehet dolga a munkásoknak, akik gyakorlott módon állnak hozzá a beépítéshez, hovatovább rögtön kiszűrik a legalapvetőbb hibákat vagy eltéréseket is.

Lényeges mindemellett az, hogy a kiválasztott cég, illetve az általa forgalmazott nyílászárók gyártója leinformálható legyen, és lehetőleg ne csak egy egyszerű kereskedőről legyen szó, akinek az elméleti szaktudása nagyon magas, de életében nem épített be egyetlen nyílászárót sem, mert a piszkos munkát a dolgozói végzik. Kifejezetten jó választás lehet, ha a választott vállalkozó nem ma kezdte a szakmát, és többféle műanyag, valamint fa nyílászárót is forgalmaz, hiszen így egyrészt objektíven tud majd figyelmünkbe ajánlani termékeket, mindemellett pedig a beépítés során is kamatoztathatja ismereteit, valamint tapasztalatát.

A garanciára is figyeljünk oda

A legjobb nyílászárókkal foglalkozó vállalat határozottan az, amelyik nemcsak a termékre ad garanciát, hanem magára a munkára is, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy valahol anyaghiba, figyelmetlenség vagy valami más okból kifolyólag probléma történik. Ilyen esetekre a vásárlót is biztonsággal tölti el az, hogy nemcsak akkor fordulhat valakihez felár nélkül, ha az ablakkal történt valami, hanem akkor is, ha például a beépítés módjával akadtak gondjai.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák