Így védi télen az ablakodat egy zsaluzia

2017-12-28
Csancsa árnyékolástechnika

A zsaluzia manapság az egyik legnépszerűbb kültéri árnyékoló, ami közel olyan közkedvelt, mint a redőny, azonban sokan mégis azért ódzkodnak tőle, mert úgy vélik, hogy nem képes olyan extrákat biztosítani ablakainknak, mint az imént említett árnyékoló-típus. Ez azonban tévedés, hiszen a zsaluzia bár nem biztosít 100 százalékos fényzárást, de minden más tekintetben közel ugyanolyan pozitív extra tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy redőny, ezáltal képes nyáron megóvni otthonunkat a napsugárzástól, télen pedig plusz védelmet biztosítani a nyílászárók számára. Hogy miként? Lássuk:

Megóvhatod ablakaidat az esőtől és a hótól

A zsaluzia egy külső árnyékoló, ezáltal teljes egészében leeresztett állapotban és összezárt lamellákkal képes arra, hogy extra réteget vonjon a nyílászáró elé. Ebben az állapotban a télen elég gyakori eső, hó vagy havas eső nem éri el közvetlenül a nyílászárót, ami a tartósság tekintetében egészen kiemelkedő tulajdonság, hiszen a téli időszakban gyakori, hogy az esőt vagy a havat erős fagyok kísérik, ezáltal a kisebb repedésekbe befolyt, vagy a szigetelésekig eljutott nedvesség által olyan károkat szenvedhet a nyílászáró, aminek javítása igencsak költséges lehet.

Megvédheted a széltől is a nyílászárókat

A téli időszakra szintén jellemző a nagy szél, ami két esetben komoly probléma:

  • az egyik, ha esővel, hóval vagy havas esővel érkezik;
  • a másik pedig, ha faágak és egyéb növényi vagy egyéb törmelékek kísérik.

A széllel érkező csapadék ugyanis egyes nyílászárókat olyan irányból és olyan intenzitással érhet, hogy még azokba a résekbe is belefolyhat, ahová normál esetben nem tudna eljutni, és ha az ablak beázik, esetleg a víz bele is fagy, akkor az jelentős károkat okoz. Hasonló a helyzet a szél által szállított törmelékekkel is, legyen az akár faág, akár sűrű por, melyek az ablaknak csapódva karcolásokat és egyéb sérüléseket okozhatnak.

Így védi télen az ablakodat egy zsaluzia

Ha mindezt el akarjuk kerülni, egy teljes egészében leeresztet zsaluzia tökéletesen képes lesz megvédeni ablakainkat ettől a problémától, hiszen az esőt és a szelet is még azelőtt megfogja, hogy elérnék a nyílászárót, és kárt okoznának benne.

A fagy és a hideg sem éri közvetlenül az ablakokat

A zsaluziának több típusát különíthetjük el, így beszélhetünk C-, Z- és S-lamellás változatokról, amelyek közül utóbbi, vagyis az S-lamellás zsaluzia az, amely teljes összezáródás esetén közel olyan erőteljes szigetelőréteget képes vonni ablakaink elé, mint egy redőny. Ez a téli időszakban több szempontból is rendkívül fontos lehet!

Így védi télen az ablakodat egy zsaluzia

Egyrészt a fagy nem éri el közvetlenül a nyílászárókat, nem tud tehát kárt tenni bennük, másrészt pedig egy extra légréteget alakít ki az ablaküvegek előtt, aminek köszönhetően a külső és a belső hőcserélés lényegesen nehezebben valósul meg, ergo kevesebbet kell fűteni ugyanolyan kellemes hőmérséklet eléréséhez.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák