Képes megrongálni egy vihar a zsaluziát?

2018-09-27
Csancsa árnyékolástechnika

Rengetegen azért nem mernek zsaluziát venni maguknak, mert a dönthető lamellás kialakítás miatt ránézésre nem tűnik olyan stabil és homogén szerkezetnek, mint például egy redőny. Miután manapság egyre hevesebb viharok tombolnak, egy árnyékoló vásárlása kapcsán fontos szempont lett a biztonság, azonban tapasztalataink azt mutatják, hogy a zsaluziák ezen a téren ugyanolyan védelmet kínálnak, mint a redőnyök, ideális körülmények között ugyanis sem a nagy szél, sem a jégverés nem tud kárt tenni bennük.

Masszív alumíniumszerkezet a lelke

Ami a zsaluziákat különösen masszív és strapabíró szerkezetté teszi, az leginkább az anyagválasztás, hiszen az árnyékoló szinte minden eleme alumíniumból készül, mely egy híresen ellenálló könnyűfém, az extra bevonatnak hála pedig egy vihar meg sem kottyan neki. Nagyszerűen ellenáll az esőnek, de a jégeső sem tesz benne kárt, és most nyilvánvalóan nem az extrém méretű jegekről van szó, melyek már az alumínium redőnyöket is könnyedén megrongálják.

Sokan féltik a zsaluziákat a nagy széltől, azonban normál esetben az erős lökések sem tudnak kárt tenni bennük, hiszen a nyílászáró miatt legfeljebb egy kicsit megmozgatja, de sem meghajlítani, sem deformálni, sem szétszabni nem képes. Egyetlen eset van, amikor a vihar árthat a zsaluziának, ez pedig nem más, mint amikor a nagy szél nem törik meg rajta, hanem tovább tud haladni, tehát több ablak vagy ajtó is nyitva marad, és kereszthuzat alakul ki. Ilyenkor is főleg abban az esetben van probléma, ha lezártuk a lamellákat, mert az óriási szél bele tud kapni a teljes palástba, és extrém esetben egy az egyben kiszakítja a szerkezetből. Nyitott állapotban azonban ez a veszély szintén nem fenyegeti az árnyékolót, még nagy huzat esetén sem.

Mit tehetünk a maximális biztonságért?

Az odafigyelés mellett a motorizálás, valamint ezzel egyidejűleg az automatizálás a legjobb megoldás abban az esetben, ha zsaluziáinkat mindig biztonságban szeretnénk tudni. A beépített elektromotorral ugyanis nemcsak rendkívül kényelmessé tehetjük az árnyékoló mozgatását, hanem a különféle szenzorokkal elérhetjük, hogy automatikusan reagáljon a környezeti változásokra, vagy az olyan hirtelen és heves időjárási jelenségekre, mint egy vihar.

Ez különösen akkor lehet igazán hatásos, ha nem tartózkodunk otthon, hiszen programozás függvényében ekkor a zsaluzia magától végzi a dolgát, tehát automatikusan leenged, hogy megvédje nyílászáróinkat az esőtől, a jégtől vagy a széltől. Hogy ez huzat esetén éppen problémát jelent? Ha nyitva hagytuk otthon az ablakokat, akkor valóban, viszont távoli hozzáféréssel a motorizált okos zsaluziák lehetőséget adnak arra, hogy számítógépről vagy okostelefonról bármikor felülírjuk a programot, és valós időben reagáljunk az időjárás változásaira, aminél kényelmesebb és biztonságosabb megoldás nem létezik, lévén ilyenkor is ugyanúgy mozgathatjuk az árnyékolót, mintha ott állnánk közvetlenül mellette.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák