Lakás klimatizálás az árnyékolástechnika és a légkondicionáló fúziójával

2018-06-21
Csancsa árnyékolástechnika

Rengetegen úgy vélik, hogy egy klíma, vagy egy redőny felszerelésével mindent megtettek azért, hogy a legnagyobb kánikulában is kellemesen hűvös maradjon lakásukban, holott a két termék együttes alkalmazásával egy hatékonybab hűtési rendszer alakítható ki. A modern árnyékolók ugyanis bár rendkívül hatásosak, összességében csak arra képesek, hogy távol tartsák otthonunktól a napsugarakat, melyek a belső terek túlmelegítésével ronthatják komfortérzetünket. Ez azonban gyakran kevés! Partnerünk, a klímaváros összefoglalta a klíma & árnyékolás kapcsolatát az alábbi cikkben.

Miért fontos egy klíma az árnyékolók mellé?

Egy modern kültéri árnyékoló – legyen az redőny vagy zsaluzia –, illetve egy légkondicionáló kizárólag a saját területén kínálja a legoptimálisabb hatást. Míg például az árnyékolók megszűrik a napsugárzást, addig egy klímával közvetlenül fokozhatjuk a lakás hűtését.

Lakás klimatizálás az árnyékolástechnika és a légkondicionáló fúziójával

A naposabb oldalon fekvő helyiségekben a profi árnyékolástechnikai eszközök alkalmazása mellet is előfordulhat azonban túlhevülés. Különösen igaz ez például egy panellakásban, ahol ilyenkor klímára van szükség, hogy kellemesen lehűtse a belső tereket. Egy árnyékolóval például kánikulában nem lehet 22 fokot teremteni, egy klíma azonban könnyedén képes rá! Ez a legnagyobb különbség a két termék között, ennek a kettősségnek az összevonásából pedig óriási előnyt kovácsolhatunk.

Miért előnyös az árnyékoló és a klíma együttes alkalmazása?

Az árnyékolók és a klímák együttes használata azért kifejezetten előnyös, mert a kölcsönös hatások révén megnövelhetjük egyik és másik hatékonyságát. A klímának kevesebbet kell dolgoznia, ha az árnyékoló nem engedi a beltéri egységek felmelegedését, ami kisebb áramfogyasztást és az eszköz hosszabb élettartamát eredményezi. Ugyanez pedig fordítva is igaz, hiszen ha a klíma hűt, nem kell állandó félhomályban töltenünk a napjainkat, tehát elegendő csak félig leengedni a redőnyt, vagy részben behajtani a zsaluzia lamelláit.

Lakás klimatizálás az árnyékolástechnika és a légkondicionáló fúziójával

Bár a modern klímák fogyasztása környezetbarát szempontokhoz lett igazítva, de ezzel a kettős megoldással még akkor is minimális energiafelhasználásra számíthatunk, ha odakint napok óta kánikula tombol.

Még nagyobb hatékonyság az okos megoldásokkal

Az okostelefonok korában nem meglepő, hogy az árnyékolástechnikai termékek mellett a klímák piacára is betörtek az intelligens megoldások. A különféle okos termosztátokkal és egyéb szenzorokkal ugyanis a klímák hatékonysága nem csak növelhető, de fogyasztásuk még tovább csökkenthető, miközben hozzátaníthatjuk őket okos rendszereinkhez. Ennek megfelelően egy motorizált redőnyhöz, zsaluziához vagy éppen a fűtéshez.

Egy jól programozott otthoni rendszerrel könnyedén automatizálható az árnyékolók mozgása, elég hozzá egy megfelelő fényérzékelő szenzor. Ezzel párhuzamosan beállítható a klímarendszer működése is, ami a hőmérséklethez igazodva dinamikusan hűti majd a lakást. A modern megoldásokkal ezt a rendszert ráadásul egy okostelefonnal akár a munkahelyünkről is üzemeltethetjük, ami jó szolgálatot tehet váratlan időjárási jelenségek esetén.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák