Már újgenerációs Somfy J4 io Protect motorokkal érkeznek a Neva kültéri zsaluziái

2019-01-02
Csancsa árnyékolástechnika

Az árnyékolástechnika piacán az elmúlt években óriási fejlődés ment végbe, aminek az egyik éllovasa kétség kívül a Neva volt, akik prémium kategóriás kültéri zsaluziáikkal folyamatosan igyekeztek kisebb-nagyobb újdonságokat behozni az iparágba. Ennek ékes bizonyítéka, hogy bejelentették: mostantól minden Neva zsaluziát az újgenerációs Somfy J4 io Protect hajtómotorral szerelnek fel, melyek nemcsak újabb, jobb és masszívabb megoldást jelentenek, hanem több optimalizált és új funkciót is biztosítanak a motorizált árnyékolóknak.

A Somfy J4 io Protect hajtómotor általános jellemzői

A Neva közleménye szerint a Somfy J4 io Protect egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy közvetlen elődjéhez mérten a méretek nem változnak, ezáltal már korábbi méretvétel után, netán javítás vagy csere alkalmával is lehetőség van az újgenerációs típus alkalmazására. Sőt mi több, az új Somfy motor a Neva összes típusú zsaluziájával és minden egyes io- elektronikával (Tahoma, Connexoon, Nina és Situo Variation) kompatibilis maradt. Nagy előnye még, hogy az elektronikát teljesen a motor testébe építették, ezáltal a telepítéskor továbbra sem lesz extra helyigénye az önműködő kialakításnak.

A Somfy J4 io Protect hajtómotor újdonságai

Mint a nevében is benne van, az újgenerációs Somfy J4 io Protect hajtómotor a kényelem mellett leginkább a biztonságra helyezi a hangsúlyt, ezáltal olyan extra tulajdonságokat kaphat általa a zsaluzia, amivel növelhető az élettartam és a problémamentes üzemeltetés egyaránt. Az egyik legfontosabb újítás például a felmenet közbeni akadályérzékelés, amit a motor úgynevezett reverzációval képes felismerni, illetve azonnal lereagálni, ezzel megakadályozva a létrák és a mozgatószalagok feszülését. Segítségével nemcsak a motor-, hanem az árnyékolást végző teljes szerkezet élettartama is megnövelhető.

Az új típusú Somfy J4 io motor képes továbbá arra, hogy megfelelő szerkezeti kialakítás esetén nyitott lamellákkal is leeressze az árnyékolót, hovatovább automatikusan beállítsa utólag a zsaluzia felső helyzetét, amivel a mozgatószalagok megnyúlását tudja kompenzálni. Ezek ugyanis a használatból kifolyólag folyamatos nyúlásban vannak, és jelentős mértékű deformáció esetén akadályozhatják a biztonságos mozgatást, sőt mi több, hosszabb távon akár az árnyékoló meghibásodását is előidézhetik.

Szintén lényeges újítás még az új motor kapcsán, hogy képes érzékelni a záróléc lefagyását, ami akadályozhatja az árnyékoló működését, extrém esetben pedig kárt is tehet benne. A funkció szabadon ki- és bekapcsolható, azonban szállításkor minden esetben aktivált állapotban található – míg a felső helyzet automatikus felismerése deaktiváltan –, ezért egyéni kalibrálásához az io vezérlés használatára van szükség, míg a bekötéshez a Set&Go-ra. Utóbbiak működtetéséről a motorizált zsaluziák bekötésekor munkatársaink pontos tájékoztatást adnak!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák