Mikor kell cserélni a napellenző ponyváját?

2017-07-13
Csancsa árnyékolástechnika

A napellenzők rendszerint tartós és masszív szerkezetek, amelyek hosszú távú befektetésnek tekinthetők, hiszen jó ár-érték arányt képviselnek és rendkívül hatékonyak, ha egy teraszt vagy egy erkélyt szeretnénk árnyékolni velük. Sajnálatos módon azonban előfordulhat, hogy a napsugarakat megszűrő ponyvarészüket idő előtt cserélni kell, aminek többféle oka lehet. Hogy melyek ezek? Erre derítettünk fényt az alábbiakban!

Ha kifakította a Nap

Bár a napellenzőre felszerelt ponyvákról egytől-egyig elmondható, hogy nagyon erős UV- védelemmel rendelkeznek, ami viszont természetesen nem jelenti azt, hogy örökösek lennének, hiszen a legerősebb és legtartósabb alapanyagok sem képesek éveken át ellenállni az erős napsugárzásnak. Éppen ezért a használat mértékétől függően a napellenzők ponyváját is kifakíthatja a Nap, ami bár több év után jelenthet csak problémát, de akkor éppen elég indokot adhat a cserére.

Mikor kell cserélni a napellenző ponyváját?

Egyrészt esztétikai szempontból, másrészt pedig azért, mert a színárnyalat elvesztésével csökkenhet a ponyva árnyékoló képessége is. Ha szeretnénk minél tovább megtartani a napellenző textiljének színét, akkor érdemes lehet rendszeresen mozgatni, ezáltal csak akkor kitekerni és használni, ha valóban szükség van rá, hogy ne érje felesleges UV-sugárzást, ami gyorsítja ezt a folyamatot.

Ha kiszakadt

A napellenzők ponyvája normál esetben csak ritkán szakad ki, azonban a kifakulással együtt jellemzően anyagfáradtság is jelentkezik, ami azt jelenti, hogy a masszív textil könnyedén kiváshat. Hangsúlyozandó, hogy erre átlagos használat mellett szinte soha nem kerül sor, ezáltal a szakadást minden esetben valamilyen külső erő idézi elő, legyen az egy lehulló virágcserép, egy gyerekcsíny, vagy egy figyelmen kívül hagyott szélvihar.

Mikor kell cserélni a napellenző ponyváját?

Ha meguntuk a színét

A napellenző ponyvája természetesen akkor is csereéretté válhat, ha esetleg meguntuk volna a színét, vagy éppen otthonunk homlokzatának árnyalatát módosítottuk. Mindez egyáltalán nem lehetetlen annak fényében, hogy egy napellenző akár hosszú éveken, bizonyos esetekben akár évtizedeken át is jó szolgálatot tehet lakásunkon, így ami most még trendi, vagy nekünk tetsző szín, arról nem biztos, hogy 10-12 év múlva is ugyanezt gondoljuk majd.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák