Napellenző erkélyre? A legjobb választás!

2018-06-14
Csancsa árnyékolástechnika

A napellenzőket a legtöbb esetben teraszokon látni, hiszen látszólag ebben a környezetben a legpraktikusabb választás egy ilyen kültéri árnyékoló, holott alkalmazása ennél lényegesen sokoldalúbb lehet. Egy napellenző például rendkívül praktikus bármilyen nagyobb kiülő fölé, de gyakran alkalmazzák bejáratok és kirakatok árnyékolásához, és miközben a vállalkozások esetében felhasználhatósági lehetőségei majdhogynem végtelenek, otthonainkban még akkor is nagy hasznát vehetjük, ha egyetlen négyzetméternyi kerttel sem rendelkezünk. A napellenző ugyanis egy erkélyre szintén nagyszerű választás, az alábbiakban pedig el is mondjuk, hogy miért!

Kellemes komfort a legmelegebb időszakokban is!

Bár az erkélyek többsége felülről zárt, azonban éppen elég nyitott ahhoz, hogy a napsütéses órákban ne tudjunk nyugodtan pihenni ott anélkül, hogy ne égjünk le, vagy ne melegedjünk ki. Egy napellenző azonban lehetőséget ad arra, hogy enyhén megdöntve, teljesen biztonságosan túlnyújtsuk az erkély alapzatának szélességén is, amivel akár egész nap kellemes árnyékban élvezhetjük odakint a friss levegőt.

A lakás hőmérsékletét is meghatározza!

Az erkélyekhez általában nyílászárók is tartoznak, így normál esetben legalább egy ajtó és egy ablak. Amennyiben ezekre nem került külső árnyékoló, akkor bizonyára átjut rajtuk a napfény, mely akár drasztikus mértékben is megnövelheti nyáron a lakás hőmérsékletét. Ha viszont a napellenzővel leárnyékoljuk az erkélyt, akkor értelemszerűen a nyílászárókat is, tehát összességében a belső klímára is jótékony hatást gyakorlunk.

Tökéletesen méretre igazítható!

Sokan azért nem mernek napellenzőt vásárolni erkélyükre, mert attól tartanak, hogy úgysem találnak méretben megfelelő típust. Ez azonban ma már nem probléma, hiszen a modern napellenzők teljes egészében méretre igazíthatók, tehát kisebb és nagyobb erkélyekre is találunk megfelelő nagyságú darabokat, sőt mi több, a szín, valamint a mintázat tekintetében egyaránt ilyen nagy szabadság vár ránk.

Nem csak a napfénytől óvja meg az erkélyt!

Bár nyilvánvaló, hogy a napellenző elsődlegesen azért kell az erkélyre, hogy a napsugaraktól megóvjuk magunkat és otthonunkat, azonban egy beépült lakótelepen sokak számára nem csak ez a szempont az árnyékoló kiválasztásakor, hanem a privát szféra védelme is. Bár a napellenzőt nem tudjuk annyira megdönteni, hogy a teljes erkélyt takarja – az árnyékolás kapcsán szerencsére már nem ez a helyzet –, azonban még a magasabbon fekvő otthonoknál is észreveszik majd a lakók, hogy a kiülő sokkal kisebb szeglete látható a szomszédok számára, így rengeteg kíváncsi tekintetet távol tarthatunk hétköznapjainktól

Szinte egy újabb helyiséggel gazdagodik a lakás!

Sokan bele sem gondolnak, de a napellenző annyira hozzá tud nőni erkélyünkhöz, mint egy háztető, ezáltal miután felszerelték, soha többé nem tudjuk elképzelni sem lakásunkat nélküle. Ennek az oka, hogy sokkal komfortosabbá válik tőle az erkély, lényegesen több privát teret enged, ezen felül pedig lényegesen hasznosabb területként tekinthetünk rá, vagyis olyan lesz, mintha egy teljesen új helyiséget csatoltunk volna otthonunkhoz.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák