Redőny a gyerekszoba ablakára? Mondjuk az előnyöket!

2018-07-26
Csancsa árnyékolástechnika

A gyermekek szervezete főleg csecsemőkorban sokkal érzékenyebben reagál a hőmérsékletingadozására, mint a felnőtteké. Könnyebben megfáznak, nehezebben alkalmazkodnak, a nagy hőségben morcosak, étvágytalanok lesznek, ami nemcsak számukra szenvedés, hanem a szülők dolgát is megnehezíti. Éppen emiatt a gyerekszoba árnyékolására nagy figyelmet kell szentelni, hiszen a kicsiknek főként a nyári időszakban rendkívül lényeges megfelelő hőmérsékletet biztosítani a saját kis környezetükben, amit a legkönnyebben egy minőség redőnnyel érhetünk el. Messze nem csak ezért ajánlott azonban alkalmazni ezt a külső árnyékolót!

A 100 százalékos fényzárás is fontos!

A redőny a jelenlegi árnyékolástechnikai piacon az egyetlen olyan megoldás, mely 100 százalékos fényzárást kínál, tehát megfelelő felszerelés esetén képes éjszakai sötétséget biztosítani napközben is. Ez nemcsak a kellemesebb belső hőmérséklet megteremtésében rendkívül hasznos – hiszen a gyermekek esetében a klíma nem opció –, hanem az alvás szempontjából is.

Köztudott, hogy a kicsik alvásigénye nagy, napközben még mindegyiküknek fontos szunyókálni egy kicsit annak érdekében, hogy kibírják az intenzív felfedezéssel és tanulással járó ébrenlétet. Felgyorsult mindennapjaink azonban a lurkók alvási szokásaira is negatív hatást gyakorolnak, így szükségük van arra, hogy a kellemes belső hőmérséklet mellett gyakorlatilag éjszakai sötétséget biztosítsunk nekik napközben is ahhoz, hogy a délutáni szundijuk zavartalan legyen.

A hangszigetelés sem utolsó szempont

Megannyi előnye közül a gyerekszoba ablakára szerelt redőny kapcsán nem elhanyagolhatatlan a hangszigetelés sem. A fényhatások kizárása ugyanis a pihentető és mély alvás szempontjából fontos, de a kellemetlenül erős zajok kiszűrése legalább ilyen lényeges. Egy hangos szomszéd, egy fűnyíró vagy az általános közlekedési zajforrások zöme ugyanis az ablakon keresztül özönlik be a lakásba, ha viszont egy jól szigetelt alumínium redőnyt teljesen leengedünk, az egy olyan erős extra hangszigetelést biztosít a gyerekszobának, ami tovább fokozhatja a pihenés minőségét, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy csemeténk kiegyensúlyozott és vidám legyen az ébredés után.

A redőny télen

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a redőny csak a meleg évszakokban nyújt hatásos segítséget, holott télen ugyanúgy fontos szerepet tölthet be egy gyerekszobában. A fényzárás mellett ugyanis képes megtámogatni az ablakok szigetelését, hiszen dacára a legmodernebb nyílászáróknak, hőszigetelési szempontból az üvegek még mindig a legnagyobb kiterjedésű hőcserélők minden egyes háznál. Ha viszont télen teljesen leengedjük a redőnypalástot, gyakorlatilag egy extra szigetelőréteget tudunk kialakítani a nyílászárók előtt, ami segíthet abban, hogy a gyerekszoba ne hűljön ki olyan hamar, vagy sokkal kellemesebb komfortban pihenhessenek és játszhassanak a kicsik.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák