Szúnyogháló redőnyre utólag? Természetesen.

2017-01-04
Csancsa árnyékolástechnika

Felkerült a redőny, de csak később jöttél rá arra, hogy milyen hasznos lenne mellé egy extra szúnyogháló? Amennyiben te is ettől a problémától szenvedsz, máris megnyugtatnánk, hiszen ma már ezen a téren sincs lehetetlen, ezáltal abban az esetben is szerelhető fel a redőnyre szúnyogháló, ha az árnyékoló már korábban elhelyezésre került a nyílászárón. Sőt mi több, további jó hír, hogy ez utólagosan szinte bármilyen redőny esetén megvalósítható!

Szúnyogháló szerelés utólag

Amennyiben egy ablakra már felkerült a redőny, és utólag szeretnénk hozzá szúnyoghálót, akkor csak és kizárólag fentről-lefelé húzható, úgynevezett rolós szúnyoghálót szerelhetünk fel hozzá. Ha erkélyajtóról van szó, abban az esetben szintén alkalmazható ez a megoldás, de valamivel kényelmesebb és egyszerűbb is, ha oldalra húzható rolós rovarháló kerül fel utólagosan. Sok esetben fixkeretes szúnyoghálók is felszerelhetők később már meglévő redőnyökre, ám ezeket a legtöbb esetben inkább a kisebb méretű nyílászárók esetében ajánlják.

A legtöbb esetben tehát kijelenthető, hogy a nyílászáró és a redőny elhelyezkedése, típusa és mérete határozza meg, hogy egy szúnyoghálót utólag is fel lehet-e szerelni vagy sem. A feladat nem lehetetlen, ugyanakkor minden esetben szakértői felmérést kíván, hiszen rengeteg dolgot kell mérlegelni, illetve figyelembe venni ahhoz, hogy melyik alternatíva lenne a legkifizetődőbb, illetve hosszabb távon is működőképes megoldás.

Új redőny telepítésekor egyszerűbb

Mivel utólag kis túlzással szinte mindennek a beépítése nehezebb, ez maximálisan igaz a szúnyoghálóra is, amivel kapcsolatban éppen ezért érdemes jó előre gondolkoznunk. Mindezt nemcsak azért, mert így sokkal egyszerűbb és olcsóbb a szerelés, hanem azért is, mert választhatunk úgynevezett kombi szúnyoghálót, amelybe gyárilag beépítésre került a redőny mellé a rovarháló is.

A redőnnyel kombinált szúnyoghálót a legtöbb esetben maximum 160 centiméter magas nyílászárókig gyártják, illetve ajánlják, ellenkező esetben ugyanis nemcsak a redőny tokmérete növekedne drasztikusan, hanem a rovarháló feszessége sem lenne hosszabb távon garantált. A kombi szúnyoghálók egyébiránt műanyag és alumínium redőnyökhöz egyaránt használhatók, a rolós szerkezetet pedig egy a tokszerkezetbe épített rugó működteti, amely lehúzott állapotban is feszesen tartja a szúnyoghálót, amit jellemzően a tok alsó felébe kell beakasztanunk ahhoz, hogy fix állapotban tarthassuk.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák