A megnövekedett kereslet miatt kérjük az átlagosnál hosszabb visszajelzési időre számítson, megértését köszönjük!

Valóban hűvösebb a lakás a teljesen leeresztett redőnyöktől?

2017-08-31
Csancsa árnyékolástechnika

A redőnyök kapcsán rengetegen vannak még mindig abban a tévhitben, hogy mindössze a betekintés elleni védelemre valók, ergo nagyjából az a feladatuk, mint egy sötétítő függönynek, ami ebben a formában egyáltalán nem igaz. Olyannyira nem, hogy manapság a redőnyöket már direkt úgy tervezik, hogy hozzájáruljanak otthonunk szigeteléséhez és hőszabályozásához, ami az olyan meleg nyári hőhullámok esetében, mint amilyenek az idén többször is elérték az országot, rendkívül hasznosnak bizonyulhatnak.

Redőny mellett elviselhetőbb lesz a kánikula

Bár egy több napig, esetleg hetekig elhúzódó kánikula esetén nyilván csak egy a föld mélyére ásott betonbunker adhat magabiztos menedéket, de amennyiben csak egy rövid, három- négynapos hőhullámmal van dolgunk, akkor az árnyékolók segítségével nagyon könnyen szabályozhatjuk otthonunk belső hőmérsékletét. Ennek az oka pedig a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nemcsak az, hogy a redőnnyel árnyékot tudunk biztosítani a belső helyiségeknek, hanem az is, hogy nyílászáróinkat közvetlenül nem érinti a napsugárzás – nem tudnak annyira felmelegedni, hogy később természetes fűtőtestként viselkedjenek –, illetve egyfajta extra szigetelőréteget garantálnak lakásaink legnagyobb hőcserélő felületén.

Valóban hűvösebb a lakás a teljesen leeresztett redőnyöktől?

Az ablakok ugyanis nemcsak télen eresztik át a hideget, hanem nyáron is a nagy meleget, ezáltal ha bent kellemes 24-25 Celsius fokok vannak, de odakint 33-35 Celsius fokig kúszott a hőmérő higanyszála, abban az esetben csak egy jól szigetelő ablak önmagában nem elég ahhoz, hogy bent megmaradjon a kibírható klíma. Ez leginkább annak köszönhető, hogy az üvegen keresztül beszűrődnek a forró napsugarak a lakásba, és felmelegítenek mindent, amit csak érnek, ergo a csukott ablak önmagában nem elég, szükség van egy olyan extra szigetelő rétegre is, mint amilyen a redőny.

Vigyázzunk a lehúzott redőnyökkel

Bár a lehúzott redőny a nagy nyári melegekben elengedhetetlen ahhoz, hogy a lakásban megmaradjon a kellemes hőmérséklet, ellenben nem árt óvatosan bánni vele, hiszen a csukott ablak és a lehúzott redőny tartósan – értsd napokig folyamatosan – nem szerencsés párosítás, mert annyira megfogják a friss levegő beáramlását a lakásba, hogy az kisgyermekek vagy idősek esetén már veszélyes lehet.

Valóban hűvösebb a lakás a teljesen leeresztett redőnyöktől?

Az árnyékolásnak a szellőztetéshez hasonlóan ugyanis dinamikusnak kell lennie. A redőny ebből a szempontból nagyon szerencsés, hiszen könnyen mozgatható, ellenben nagyon jól szabályozható vele a beeső fény mértéke. Sőt mi több, amikor kevésbé meleg van odakint, úgy árnyékolhatunk vele, hogy közben a lécek közti réseken és a nyitott ablakon át kellemes levegőt áramoltathatunk otthonunkba.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák