Van sötétítőfüggöny, minek redőny? Elmondjuk!

2019-06-13
Csancsa árnyékolástechnika

Rengetegen élnek abban a tévhitben, hogy egy komfortos lakóház árnyékolását tökéletesen el tudja látni egy sötétítőfüggöny is. Ez ebben a formában azonban óriási tévhit, hiszen bár egy fekete sötétítő talán valóban képes arra, hogy ideig-óráig felfogja a kellemetlenül forró napsugarakat a nagy nyári melegben, azonban hosszabb távon gyakorlatilag semmit sem ér, és kizárólag arra alkalmas, hogy megóvjuk magánéletünket a kíváncsi tekintetektől. Bár elég nyilvánvaló, hogy a családok többsége nem szereti, ha otthonán fúrással-faragással járó átalakítás történik, de egy sötétítőfüggönyt egy redőnyhöz hasonlítani nagyjából olyan helytelen, mint egy triciklit szembeállítani egy sportmotorral. Hogy miért? Máris elmondjuk!

Van sötétítőfüggöny, minek redőny? Elmondjuk!

Száz százalékos fényzárás

Ha nem akarjuk fekete sötétítőfüggönyökkel leterhelni otthonunk belső megjelenését, akkor gyakorlatilag lehetetlen olyan alapanyagú és árnyaltú megoldást találnunk, ami ideális arra, hogy megfelelően alapos fényzárást kínáljon nekünk. Még a sötétebb színek és a keményebb szövetanyagok sem alkalmasak arra, hogy például a kinti közvilágítást vagy az elhaladó autók fényét kiszűrje, ami sokak számára zavaró lehet. Egy redőny esetén azonban ilyesmitől nem kell tartanunk, hiszen teljes leeresztés mellett egy magas minőségben felszerelt kültéri árnyékoló garantáltan száz százalékos fényzárással kecsegtet majd.

Extra hangszigetelés

Nem elég azonban a fényzárás, a redőnyök mindemellett a hangszigetelés tekintetében is képesek megtámogatni otthonunkat. Különösen igaz mindez az alumínium redőnyökre, melyek a speciális lamelláik révén a teljes leeresztést követően gyakorlatilag egy extra fémréteget vonhatnak a nyílászáró elé. Ennek köszönhetően még a legnagyobb külső zajok is alapból legyengülve érik el az ablakokat és az ajtókat, melyek aztán tovább csökkentik a hanghullámokat, tehát a belső helyiségekbe a legtöbb zajszennyezés el sem jut. Erre egy sötétítőfüggöny soha nem lesz képes!

Télen megtámogatja a hőszigetelést

Bár a fentiek is egészen nyomós érvek voltak a redőny mellett, ami azonban talán még ezeknél is lényegesebb különbség a sötétítőfüggönyökkel szemben, az nem más, mint a hőszigetelés, amit télen ugyanolyan hatékonyan megkapunk tőle, mint a nyári időszakban. Az ugyanis a többség számára bizonyára egyértelmű, hogy a redőny még kánikula idején is kellemesen hűvös időt varázsol a lakásba, lévén a függönnyel ellentétben egyrészt már odakint felfogja a napsugarakat, másrészt teljes egészében visszapattintja őket, hogy a nyílászárók se melegedhessenek fel közben. A hideg időszakokban hasonló formában viselkedik a redőny a nagy hidegben is! Míg a sötétítőfüggönyök kívülről semmiféle védelmet nem nyújtanak, addig a redőnypalást leeresztésével egy extra légtréteget kapnak nagy mínuszok esetében a nyílászáróink, tehát sokkal nehezebben és sokkal később találkozik az ablakoknál és az ajtóknál a kinti hideg a benti meleggel, ergo a helyiségek belső komfortja egyszerűbben kialakítható lesz.

Kívülről is meghatározza otthonunkat

Méghozzá nem is akármilyen mértékben! Egy csinosan színezett redőny ugyanis kívülről hozzáigazítható a homlokzat árnyalatához, de akár kontrasztba is állítható vele, miközben robosztusabbá és határozottabbá teszi az egész épület megjelenését. Arról nem is beszélve, hogy főként az alumínium redőnyök rendkívüli mértékben megnövelik otthonunk vagyonvédelmét is, hiszen betörő legyen a talpán, aki egy leeresztett, pláne feltolást gátló szerkezettel ellátott könnyűfém árnyékolón gyorsan és halkan képes lesz áthatolni.

Van sötétítőfüggöny, minek redőny? Elmondjuk!

Motorizálható

Miközben a sötétítőfüggönyök csak és kizárólag kézzel működtethetők, addig a redőnyök esetében adott lesz a motorizálás lehetősége. Bár ez csak opcionális lehetőség, hovatovább plusz költségekkel jár, azonban el sem tudnánk képzelni kényelmesebbet annál, minthogy árnyékolóinkat az ágyból fekve, egy távirányító által gombnyomásra irányíthassuk. Sőt mi több, az elektromos redőnyök egyenes utat kínálnak az automatizált megoldásoknak, így ha okos árnyékolót szeretnénk, mely képes az önműködésre, akkor feltétlenül ezen az úton kell elindulnunk.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák