Verandát árnyékolna? Ismerje meg az erre specializált veranda árnyékolókat!

2019-05-09
Csancsa árnyékolástechnika

A verandák kialakításának főként az Egyesült Államok bizonyos régióiban van óriási hagyománya, de az onnan átvett építészeti stílusok jóvoltából hazánkban is egyre inkább elterjednek az ilyen nyitott kiülők, noha felénk inkább kültéri teraszként emlegetik őket, melyek fölé a takarékoskodás miatt gyakran nem húznak tetőszerkezetet. Ennek jóvoltából gyakorlatilag egy olyan több négyzetméteres terület keletkezik a ház körül, amit a legmelegebb órákban nem tudunk kihasználni. Többek között ilyen esetekben alkalmas a veranda árnyékoló mellett dönteni, ha egy tartós és kényelmes megoldást keresünk, de hogy mi is ez, illetve mikor tehet jó szolgálatot?

Verandát árnyékolna? Ismerje meg az erre specializált veranda árnyékolókat!

Mikor érdemes veranda árnyékolót választani?

A veranda árnyékolók neve alapvetően rendkívül félrevezető, hiszen nincs kőbe vésve, hogy ezeket a ponyvás megoldásokat kizárólag úgynevezett verandák fölött lehet csak alkalmazni. Éppen ellenkezőleg, a kérdéses szerkezetek gyakorlatilag bárhol hasznosíthatók, ahol adottak hozzá a körülmények, ezáltal vannak biztonságos szerelési pontok, és az elektromotorok miatt adott az elektromos hálózat közelsége. A veranda árnyékolók nagy előnye, hogy meglévő szerkezetre – például fa, vagy alumíniumlábakra –, már meglévő tetőszerkezetre kiegészítésként, sőt még télikertre is telepíthető kültéri-, vagy akár beltéri szereléssel. Bár önmagában szintén óriási kiterjedéssel rendelkeznek – bizonyos modellek 4,5 méteres szélességet, valamint 6,5 méteres kinyúlást kínálnak –, azonban óriási felületek esetén csoportos telepítésre egyaránt van lehetőség, ami akár több mint 10 méter széles alapterületek fedését is lehetővé teszi.

A veranda árnyékolókról általában

Amennyiben röviden és átfogóan kellene meghatároznunk a veranda árnyékolók jellegét, akkor azt mondhatjuk, hogy egy a napellenzőkhöz hasonló ponyvás megoldásról beszélhetünk, de csuklókarok helyett a tartós szövet mozgatása egy fix tokszerkezetben történik. Ennek köszönhetően a veranda árnyékolók a szélvédelem tekintetében sokkal nagyobb tartósságot képesek produkálni, mint a hagyományos napellenzők, csoportos installáció esetén pedig még a méretek és a masszív kialakítás terén is köröket vernek rájuk.

Az ilyen típusú árnyékolók között általános hasonlóság, hogy csak és kizárólag motorizált formában telepíthetők. Ennek az oka az, hogy a veranda árnyékolók még beltéri telepítés esetében is gyakran elérhetetlen magasságokba kerülnek, ezáltal gyakorlatilag lehetetlen lenne hajtókarral mozgatni őket. Ez alapvetően nem is olyan nagy probléma, hiszen a motorizáció egyrészt kényelmessé teszi a ponyva működtetését, másrészt pedig lehetőséget ad a különféle intelligens megoldások, az automatizálás megvalósítására néhány kapcsolódó szenzorral. Ez tovább növelheti kényelmünket, valamint az árnyékoló tartósságát is, hiszen a kimagasló szélállóság ellenére érdemes a nagy viharok vagy a tartós esőzések idején biztonságba húzni a ponyvát, amit a kapcsolódó érzékelők maguktól képesek lesznek megvalósítani.

Verandát árnyékolna? Ismerje meg az erre specializált veranda árnyékolókat!

A napellenzőkhöz hasonlóan természetesen a veranda árnyékolók is színezhetők, ezáltal mind a tokszerkezet, mind a ponyva tekintetében kapunk kisebb-nagyobb lehetőséget arra, hogy otthonunkhoz és ízlésünkhöz igazíthassuk a megjelenését. Ez természetesen feláras szolgáltatás, azonban ha igazán látványos megoldást szeretnénk, például a homlokzathoz vagy a tetőhöz illeszkedő árnyalatot, akkor érdemes élni a lehetőséggel.

Amit tudni kell még a veranda árnyékolóról, hogy fix tokszerkezetének köszönhetően rendkívül masszív szerkezet, speciális rögzítéseinek hála pedig bárhová könnyedén, de mégis tartósan felszerelhető, miközben alumínium alkatrészei és ponyvája egyaránt nagy ellenállást tanúsítanak még a káros UV-sugarakkal szemben is. Ennek jóvoltából egy veranda árnyékolóval nem években, sokkal inkább évtizedekben számolhatunk, pláne abban az esetben, ha egy biztonságos automatizált rendszert építettünk ki, mely az extrém időjárási jelenségektől teljes mértékben megóvja a terméket.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák