Zsaluzia vagy redőny? Melyiket válasszam?

2018-01-04
Csancsa árnyékolástechnika

Egyre gyakrabban merül fel a háztartások részéről külső árnyékoló vásárlása kapcsán, hogy redőny vagy inkább zsaluzia legyen a kiválasztott? Itthon nagyon sokan még mindig a redőnyre esküsznek, ha külső árnyékolót keresnek, pedig a zsaluzia közel ugyanolyan hatást képes kifejteni, sőt mi több, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és a maga hátrányai, ezáltal nem lehetne egyértelműen csak ez egyik vagy csak a másik mellett lándzsát törni. Éppen ezért az alábbiakban most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyek a választáshoz szükségesek.

Mi szól a redőny mellett?

A redőny hazánkban még mindig a legnépszerűbb külső árnyékoló, ami leginkább annak köszönhető, hogy sokkal régebb óta van jelen a piacon, ezáltal még nagyanyáink is ismerték, használták és szerették fából készült változatát. Az árnyékoló legnagyobb előnye határozottan az, hogy képes akár 100 százalékos fényzárást is garantálni, teljesen leengedett állapotban ugyanis teljes sötétségbe borítható vele az adott helyiség, de aprólékos fényszabályozás vagy félárnyék már nehezen kivitelezhető általa.

Zsaluzia vagy redőny? Melyiket válasszam?

Ha alumínium redőnyt választunk, abban az esetben az elhangzottakhoz ráadásul páratlan masszívságot és biztonságot is kapunk, hiszen a könnyűfém kialakításnak hála az árnyékoló már nemcsak a kíváncsi tekintetektől vagy a napsugárzástól, hanem akár a betörőktől is képes lesz megvédeni minket. Mindezen felül a redőnyök teljesen leeresztett állapotban extra szigetelést is biztosítanak ablakaink számára, ami nemcsak a nagy hidegek, hanem kánikulák esetében is pozitívum lehet.

Mi szól a zsaluzia mellett?

A zsaluzia egyik határozott előnye a redőnnyel szemben az, hogy külső redőnyként teljesen egyedülálló mértékben szabályozható a segítségével a beáramló fény mértéke, ezáltal úgy tudunk a segítségével félárnyékot teremteni otthonunkban, hogy nem kell felhúznunk a lamellákat, elegendő lesz csak egy kicsikét elforgatni őket. Bár a zsaluzia maximális fényzárást nem biztosít, de éppen elég sötétet tud teremteni a helyiségekben ahhoz, hogy még nappal is megfelelő körülmények között tudjunk pihenni, miközben a kíváncsi tekinteteket is távol tartja otthonunktól.

Zsaluzia vagy redőny? Melyiket válasszam?

A zsaluzia hatása bár a biztonság tekintetében is elhanyagolható, ellenben a szigetelés terén már egyáltalán nem! Főként az S-lamellás zsaluziák alkalmazásával ugyanis közel ugyanolyan szorosan összefüggő réteget vonhatunk nyílászáróink elé, mint egy redőnnyel. Ennek megfelelően kijelenthető, hogy a zsaluzia is képes extra légréteget vonni az ablakok elé a téli és a nyári időszakokban egyaránt, ezzel csökkentve az egyes helyiségek hőcserélését, ezáltal kellemesen tartva a lakás hőmérsékletét.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák