Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy csak a Csancsa Bt. által felszerelt napellenzők javítását vállaljuk.

A napellenző nyáron és az átmeneti évszakokban az egyik legjobb kiegészítő abban az esetben, ha szeretnénk nagy hőség, tűző napsütés vagy szemerkélő eső idején is a teraszon pihengetve élvezni a friss levegőt. Legyen szó akár motorizált, akár manuális működtetésű napellenzőről, sajnálatos módon ez a típusú árnyékoló sem tart örökké, de meghibásodás esetén nem kell rögtön megijedni, és kidobni az egészet, hiszen javítása sok esetben a termék árának töredékéből kivitelezhető.

Napellenző javítás
Napellenző javítás
Napellenző javítás

A napellenző típushibái és sérülékeny pontjai

A legtöbb napellenző leggyengébb és legsérülékenyebb pontja – gyártótól és ártól függetlenül – az árnyékolást végző vászon, amelyet a legtöbb esetben a Nap káros UV sugarai és az időjárás viszontagságai kezdenek ki, ezáltal annyira elgyengül az anyag, hogy már egy lenge szél hatására is könnyedén elszakadhat. Persze messze nem csak a káros napsugárzás hatására sérülhetnek a ponyvák, lévén a nagy viharok is könnyedén megtépázhatják, ami sok esetben olyan jelentős problémát idézhet elő, hogy azt csak a vászon teljes cseréjével tudjuk orvosolni.

Persze mivel egy intenzíven mozgó, illetve mozgatható árnyékolóról van szó, a napellenzők bizonyos mechanikus alkatrészei is hajlamosak a meghibásodásra. A legtöbb esetben a hajtómű jelenti a gyenge pontot ezen a téren, ami mellett a megsérült, esetleg eltörött napellenzőkar cseréjére válhat még szükségessé bizonyos esetekben, amelyek általában helyben orvosolható problémák, ezáltal a megfelelő alkatrészekkel nagyon gyorsan elhárítható az efféle vészhelyzet.

A napellenző ponyva cseréjéről

A napellenzők esetében a ponyva cseréje a leggyakoribb kérés a javítás tekintetében, aminek számos oka lehet. A legáltalánosabb nyilvánvalóan az, ha a vászon megsérült, kilyukadt, esetleg annyira bekoszolódott, illetve elkopott, hogy már sem esztétikailag, sem a hatékonyság tekintetében nem tudja ellátni a feladatát. Szintén ponyvacserére kerülhet sor abban az esetben, ha a homlokzatot átszínezték, és a vászon színe jelentősen elüt az új árnyalattól, de a céglogóval ellátott napellenzőknél a ponyva gyakran csereéretté válhat arculatváltáskor is.

Bármelyik apropó is álljon a háttérben, alapesetben nincs szükség arra, hogy a napellenző hibátlanul működő szerkezetét kidobjuk, elegendő lesz ténylegesen csak a ponyvát lecserélni, amit a megfelelő szakemberek alig egy-két óra alatt könnyedén kivitelezhetnek úgy, hogy közben a mechanikus szerkezet épségét és működését is ellenőrzik, illetve elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák