A fa-, majd a műanyagredőnyök korszaka után lassan, de annál biztosabban beszivárognak a köztudatba az alumíniumredőnyök is, amelyek minden kétséget kizáróan egy új érát nyitottak az árnyékolástechnika világában.

Az alumíniumredőnyök az alapanyagukat leszámítva pontosan ugyanolyan formával, méretekkel és sajátosságokkal rendelkeznek – vagy rendelkezhetnek –, mint fából vagy műanyagból készült változataik, azonban azért választják őket egyre többen, mert kimagaslóan hosszú élettartamuk mellett páratlan hő- és hangszigetelő képességgel is bírnak. Egy alumínium redőnyben például garantáltan nem tud kárt tenni egy heves jégeső, miközben szilárdabb anyagösszetételéből kifolyólag nem csak sokkal ellenállóbb a Nap káros UV- sugaraival szemben, hanem ezen túlmenően képes sokkal jobban megszűrni a kinti zajt, és télen-nyáron segíti a nyílászárókat a lakás kellemes hőmérsékletének megtartásában.

Választható lamella színek

Lamella színek

Választható keret színek

ral_open

Egy magas minőségű alumínium redőny kapcsán ugyanakkor a tartósság mégis az egyik legnagyobb előny, hiszen segítségével nem évekre, hanem évtizedekre tervezhetünk, megfelelő karbantartás mellett ugyanis garantált, hogy hosszútávon is képes lesz ellátni otthonunk megfelelő árnyékolását. Az alumíniumból készült redőnyök kapcsán nagy előny még a motorizálhatóság és a kombinálhatóság mellett az, hogy biztonságtechnikai szempontból sem elhanyagolható a jelentőségük. Egy fán vagy egy műanyagon ugyanis lényegesen egyszerűbb áthatolni, mint egy könnyűfémszerkezeten, amely képes tartósan ellenállni akár az erőszakos behatolásnak is. Kevesen tudják ezzel kapcsolatban, hogy az alumínium redőnyök léceiben egy speciális kitöltő hab helyezkedik el, aminek köszönhetően a teljes felülete sokkal stabilabbá válik, sőt mi több, a szerkezet ellátható feltolást gátló rendszerrel, ami hagyományos konstrukció esetén manuálisan, elektromos változatnál pedig a redőnymotor által valósítható meg.

Az alumínium redőnyöket egyébiránt számtalan formában alkalmazhatjuk! Ennek megfelelően önálló, új kiépítés mellett a korábbi fa- vagy műanyag redőnyök cseréjekor is felhasználhatjuk kizárólag a redőnypalást, esetleg a teljes szerkezet cseréjével. Kiépíthetjük mindemellett szúnyoghálóval kombinált formában – vakolható redőnytokkal is akár –, de garázskapuk kiépítésére is nagyon jól felhasználható akár külső-, akár belsőtokos kivitelezésben.

A fentieken túl az alumínium redőnyök kapcsán lényeges tulajdonság még a kényelem, hiszen a motorizációval egyetlen gombnyomásra lehetőségünk lesz felhúzni vagy leengedni a palástot, sőt mi több, elláthatjuk a teljes szerkezetet akár egy automatizált elektronikával is. Ennek a lényege, hogy amennyiben odakint besötétedik, a redőny automatikusan leereszti magát, amint pedig kisüt a Nap, rögtön felemelkedik, beengedve ezzel a lakásba az első jótékony sugarakat.

Rendelési folyamat

Miért válasszunk alumínium redőnyt?

Habár a fentiekben vélhetően már sikerült magyarázatot adni rá, azért érdemes pontokba gyűjtve összefoglalni, hogy miért is érdemes alumínium redőnyt választani magunknak otthonunk árnyékolásához.

Azért válasszunk tehát alumíniumredőnyt, mert

  • páratlan hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bír;
  • kiemelkedő tartóssággal és időtállósággal rendelkezik;
  • a könnyűfémnek köszönhetően biztonságos;
  • jól motorizálható és automatizálható;
  • esztétikus és nagyszerű ár-érték arányt képvisel;
  • egyszerűen szerelhető akár meglévő redőny helyére is;
  • szúnyoghálóval kombinálva is kérhető.
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák